Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Плевнелиев смени официално Първанов, щял да обединява
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:16 / 22.01.2012Коментари (15)725
© Bulfoto
С тържествена церемония президентът Росен Плевнелиев встъпи официално в длъжност. В Президентството продължава срещата на президента Росен Плевнелиев с досегашния държавен глава Георги Първанов, както и срещата на вицепрезидента Маргарита Попова с досегашния вицепрезидент Ангел Марин.

Церемонията започна точно в 11.00 часа. Двамата президенти поздравиха почетния караул, поднесоха венец пред паметника на Незнайния войн. С минута мълчание беше почетена паметта на загиналите. Изпълнен бе националният химн на Република България.

С 21 артилерийски салюта бе отбелязана смяната на върховния главнокомандващ на Българската армия. Двамата президенти отправиха кратки слова.

Под тържествения звън на камбаните на храм "Свети Александър Невски" двамата президенти отидоха в храма. Там бе отслужен молебен. Президентът Георги Първанов посрещна на парадния вход на президентството президента Росен Плевнелиев.

Националното единство означава, че държавният глава на републиката е ключов фактор в стремежа за издигането, утвърждаването, развитието на нова политическа култура. Това каза президентът Георги Първанов в словото си на официалната церемония. Националното единство е в противовес на омразата, агресията, демонизирането на опонента - каза президентът Първанов.

Национално единство - това не означава политическо единомислие - подчерта той. Националното единство предполага баланс на властите, не партиен монопол; взаимодействие между институциите, конструктивни отношения между държавните структури и гражданското общество - каза още Първанов.

Ще работя за растеж, ще работя за заетост, за справедливост и ефективно правораздаване, за балансирано развитие на регионите, за по-добра бизнес среда, за повече инвестиции, образование, културно и духовно развитие на нацията, държава с репутация и добро име. Това каза президентът Росен Плевнелиев в словото си. Когато основите са здрави, можеш да надграждаш. Живеем в мир и сме член на европейското семейство. Искаме да се докажем, да покажем, че сме успешна нация.

За целта се връщаме към изконните български добродетели - да бъдем трудолюбиви, честни, гостоприемни, да бъдем родолюбци. Миналото ни учи, че сме успявали само когато сме заедно, когато сме имали цел. Като президент ще обединявам, а няма да разделям. Ще работя с визия и ще търся съгласие по националните приоритети.

Европа има програма 2020, България също ще разработи своята програма, ще я изковем в широк обществен дебат, ще се обединим около нея и ще я следваме - каза президентът Плевнелиев.

Източник: Радио "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
"Ще работя за растеж, ще работя за заетост, за справедливост и ефективно правораздаване, за балансирано развитие на регионите, за по-добра бизнес среда, за повече инвестиции, образование, културно и духовно развитие на нацията, държава с репутация и добро име. Това каза президентът Росен Плевнелиев в словото си." До днес мислех, че за изпълнение на тези задачи в България са създадени Министерство на труда, Министерство на правосъдието, Министерство на регионалното развитие, Министерство на образованието. Ако тези министерства не изпълняват задълженията си, президента ли ще ги замести и защо ги издържаме в момента с данъците си? Какви правомощия има президента, за да хвърля в публичното пространство подобни обещания?
Aнонимен
на 22.01.2012 г.
0
 
 
Радостно е ,че президентът ще ни обеднява.Успех!
+1
 
 
И как ще обединява? Та той няма уважение от собствената си съпруга, народа ще обединява. Хайде стига глупости, ще бъде един послушко. Бройте колко пъти ще наложи вето.
+1
 
 
Успех, макар, че президентската институция няма големи правомощия !!!
+1
 
 
55% от 60% гласували българи са за него,как ли ще обедини другите?
+1
 
 
Смяната вече е факт. Остава ни да си пожелаем да е в наша полза. Добър, лош времето ще покаже. А за смисъла от президент...:))
+6
 
 
КОМУ Е НУЖНА КИТАРА БЕЗ СТРУНИ?И НАшАТА РАБОТА Е СЪщАТА.КОМУ Е НУЖЕН ПРЕЗИДЕНТ?ТОЛКОВА ЛИ СМЕ БОГАТИ ДА ХРАНТУТИМ ЦЯЛА ИНСТИТУЦИЯ С МИЛИОНИ ЛЕВА АКО НЕ И МИЛЯРДИ?
-4
 
 
Лека полека комунягите и агентите си отиват,дано повече не се върнат,с този президент вече има някаква искрица надежда.
-4
 
 
И магаре ще е по-добре от др. първанов!...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: