Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Племенницата на премиера с фурор в САЩ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:04 / 09.04.2021Коментари (0)654
©
Международни успехи жъне племенницата на Бойко Борисов – Мария. Тя е сред малкото български гении, завършили един от най-престижните университети в света – "Харвард“. В момента е компютърен специалист и работи заедно със създателя на най-успешната социална мрежа фейсбук – Марк Зукърбърг. Самата Мария, която е едва на 25 години, споделя, че бюрото на милиардера Зукърбърг се намира в близост до нейното и всяка сутрин преминава край неговото работно място. Младата дама живее и се труди в Ню Йорк, където е централата на компанията, и предизвиква интереса дори на щатските медии.

В интернет пространството могат да бъдат открити значителен брой статии, посветени на успехите ѝ, с които Мария не парадира. Всъщност тя заминава за Щатите, след като през 2014 г. завършва Американския колеж в София. Приета е веднага в "Харвард“, а първоначалната ѝ идея е да следва медицина там. Още през първата година обаче се запалва по компютърните науки и сменя специалността си. Талантът ѝ в софтуерното инженерство прави впечатление дори на професора, който ѝ преподава, пише още "Ретро".

Той ѝ предлага да стане главен асистент и така Мария е едновременно студентка, но и преподавател, защото провежда упражнения и уроци на над 600 свои колеги от "Харвард“ и "Йейл“. До поста си във фейсбук тя стига още по време на следването си, като първоначално се присъединява в екипа като стажант. Преминава през щателно техническо интервю и покрива всички критерии. След дипломирането си остава да работи там.

"Всеки ден минавам покрай бюрото на Марк Зукърбърг на път към моето. Работя в сградата, в която са неговата конферентна стая и бюро, и той понякога е на едно от тези две места. Тази стая всъщност представлява постройка с прозрачни стени и винаги можеш да видиш с кого се среща той, което важи и за цялата компания. Освен това всеки петък следобед има Q&A (бел. ред. – въпроси и отговори) сесия с Марк. Всеки, който работи в компанията, може да отиде и да зададе какъвто въпрос иска на Марк – за решенията, които се вземат в компанията, и дори лични въпроси за неговата дъщеря Макс и съпругата му“, споделя в едно от своите интервюта Мария.

Всъщност тя е племенница на бившата съпруга на Бойко Борисов – д-р Стела Костова, която също живее в Америка. Мария е дъщеря на нейната сестра Петя, също лекарка, практикуваща в България. Въпреки че от 18-годишна е в Щатите, поне веднъж годишно Мария си идва за дълга ваканция в България. Тя е изключително близка с дъщерята на премиера Венета, а неговите внуци я обожават и наричат с гальовното "кака Мими“. Племенницата на Борисов е присъствала на всички важни поводи за семейството.

Тя бе и на изписването на второто му внуче Иван, като всъщност първа сподели снимка на малчугана в социалните мрежи. Двете с Венета поддържат непрекъсната връзка и от разстояние. Когато се съберат в България, обичат да правят дълги разходки в околията на Банкя. За момента Мария все още не е семейна и няма дечица. Признава, че родината ѝ липсва, но смята да продължава да се развива в Америка.

Още по темата: общо новини по темата: 2343
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: