Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Питбули нахапаха смъртоносно домашни кучета и в Софийско, и във Врачанско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:30 / 13.03.2024Коментари (0)873
©
Питбули нахапаха смъртоносно домашно куче в с. Лозен по време на разходка. Въпреки опитите на собствениците да спасят домашния си любимец, животното умира заради тежките наранявания.

В неделя – 10 март, Тодор Дюлгеров и съпругата му са разхождали домашния си любимец, когато от съседна къща питбул се подава и издърпва тяхното куче. Домашното куче е било на свободен повод, който му позволява да се отдалечи на 2-3 метра, предава bTV.

"Зад оградата не се чуваха звуци и нищо не издаваше, че отзад има някаква опасност. Кученцето се доближи до нея и в следващия момент видях, че зад вратата има две големи кучета – питбули. Опитах се да го издърпам, но беше късно, защото единият се беше спуснал и го беше захапал за муцунката. Опитах се да го ударя отгоре, за да мога да освободя кучето. Той беше зверски издърпан в двора на къщата и беше разкъсан. На никого не пожелавам да види тази картина“, разказа Дюлгеров.

В един момент собственичката на питбулите е излязла и с много усилия е успяла да върже кучетата.

"Нашето куче дишаше, но видимо беше в много тежко състояние. Закарахме го на ветеринарен лекар, но ни беше казано, че раните му са несъвместими с живота“, допълни Дългеров. 

Собственичката на питбулите се е извинила и е казала, че много съжалява. Предложила е на стопаните ново кученце, но те отказали.

Илияна Лютачка, която живее в района и има малки деца, уточни, че кучетата са три. Тя се страхува за децата си, защото питбулите могат във всеки момент да прескочат оградата.

Тодор Дюлгеров е опитал да подаде жалба в 8-о Районно управление, но там му казали, че кучетата са били в двора и за тях няма престъпление.

"За мен това е странно, защото нашето куче не беше в двора, то беше издърпано насила. После отидохме в Община Панчарево, разказахме за случая и оттам поеха ангажимент да създадат комисия, която да разследва този инцидент. Ние си загубихме кучето, няма как да го върнем, но апелирам такива случаи да не се повтарят“, каза собственикът на убитото животно.

Случаят във Врачанско:

Два питбула разкъсаха немска овчарка във врачанско село. Случаят е от село Градешница. Нападнатото животно било в двора на собствениците си, когато двете съседски кучета нахлули и го разкъсали. Камера за видеонаблюдение е записала нападението.

Според собственика на убитото животно Тодоро Тодоров питбулите се разхождат безпризорни по улиците. Има сигнали и за предишни нападения.

В ефира на NOVA Тодоров разказа, че е станал свидетел на цялата случка. Той добави, че иска от съседа си да не пуска кучетата си от двора, тъй като той самият се страхува за собствена си безопасност.

Илия Цветанов, собственик на двата питбула разказа, че държи кдомашните си любимци затворени. И беше категоричен, че иска да продължи да ги отглежда.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Екоактивисти и протести
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: