Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Петър Антонов за пиесата "Ако извикаш нощем с всичка сила": Наистина изумителна
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:39 / 02.04.2024Коментари (0)1059
©
"Ако извикаш нощем с всичка сила" е последната пиеса на Яна Борисова. Тя е наистина изумителна, много съвременна и много, много вълнуваща. Това каза актьорът Петър Антонов в предаването "Един неделен ден по шосето" на Радио "Фокус" с водещ Або.

Режисьор на пиесата е Димитър Коцев-Шошо, а в главните роли са Петър Антонов и Александра Сърчаджиева. Музиката е на Милен Кукошаров, а сценография и костюмите – на Елис Вели. "Александра е изумителна актриса и чудесен приятел. Чудесен екип събраха Яна Борисова и Димитър Коцев. Продуцент е Катя Костова и "Арт Театър Берлин". Просто имам голям късмет да работя с чудесни хора в момента и съм много щастлив от това", сподели Петър Антонов.

Той работи с режисьора за трети път. "Много съм щастлив от тази среща. Той е изумителен, невероятно талантлив".

В основата на пиесата стои вечната тема за любовта и взаимоотношенията между мъжете и жените.

Премиерата на пиесата е на 13 април в театър "Сълза и смях".

Споделя, че за него е много важна драматургията. "Текстът е предизвикателството за един актьор – начинът, по който ще го интерпретираш, начинът, по който ще го развиеш, ще покажеш твоята гледна точка. Това ми е важно. Важно е да работя с хора, които харесвам, с талантливи артисти, с готини режисьори и автори. Откакто срещнах Яна Борисова съм изключително щастлив, защото отново съм в театъра така, както винаги съм искал да бъда", призна Петър Антонов.

За киното и театъра казва, че са много различни, но в същото време и еднакви изкуства. "Театърът е особено място. Там имаш директен контакт със зрителя и трябва да си много прецизен, много точен в нещата, които говориш, посланията, които отправяш. Ако сбъркаш, можеш да го повториш, докато в киното не можеш да сбъркаш. Да, можеш да направиш няколко дубъла, но не можеш да бъркаш. Намираме се в изключително конкурентна среда и за да бъдеш там, където избираш да бъдеш, трябва да си безкомпромисен към това, което правиш, и да си дисциплиниран. Публиката вече е тази, която прави своя избор и дава своята оценка", казва Петър Антонов.

По думите му публиката е еднаква и абсолютно безкомпромисна навсякъде. Благодарение на Катя Костова и "Арт Театър Берлин" той има възможността да се срещне с българската публика в Германия. "Там жаждата за театър е толкова честна и целеустремена, че е някак странно да повярваш каква нужда имат от театър и изкуство българите в Германия. Чудесна публика, различна навсякъде – в Мюнхен е една, във Франкфурт е съвсем друга, в Берлин е трета. Много слушащи, много добре възприемащи, много мислещи хора", сподели Петър Антонов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: