Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пети час депутатите не могат да продължат работа, излязоха в поредната почивка в търсене на изход от ситуацията
Автор: Самуил Иванов 16:39 / 03.04.2024Коментари (0)1010
©
Над пет часа народните представители не могат да достигнат до консенсус за това как да продължат своята законодателна дейност. След отхвърлянето на предложените промени в Закона за хазарта депутатите трябваше да продължат със законопроекта за представителните искове за защита на колективните интереси на потребителите, който бе предложен от БСП. 

В продължение на три часа депутатите не можеха да решат дали да стартират с неговото разглеждане, или не. Те преминаха през три 30-минутни почивки, в които трябваше да уточнят как да постъпят. Това обаче не се случи, а мнозинството в  пленарната зала зала реши да удължи работното си време до трета точка, която е свързана със създаването на Комисията за Пътната карта и "Балкански поток".

Последва гласуване за отлагане на гледането на точката за исковете, направено от Хамид Хамид. То бе прието, но след реакция от страна на представителите на БСП бе дадена нова 30-минутна почивка, в която се проведе и председателски съвет, който трябваше да реши как да продължи работата си законодателният орган.

В крайна сметка бе решено, че законопроектът ще бъде гледан, дори без доклад от комисия. Това решение обаче предизвика смут в залата, тъй като депутатите спряха на заглавието на закона и започнаха да дебатират. 

Неколкократно от ГЕРБ-СДС предупредиха, че не се обръща внимание на това какво заглавие се приема. Последва и реакция от ПП-ДБ в лицето на Петър Кьосев, който също изрази позиция, че текстовете трябва първо да минат през комисия преди да бъдат гласувани в зала.

Последва процедура от Тома Биков, който поиска да бъде прекратено днешното заседание на парламента: "Стигаме до абсурда, всичко го осъзнаваме. Няма излизане от тази каша. Господин Свиленски предлага да нагазим още повече в тази каша. Призовавам ви да прекратим това заседание, да си гледа Правната комисия така, както трябва да го гледа и да спрем с тези експерименти, защото експериментираме 3-4 години по този начин и доникъде не сме стигнали - само плодовитостта сме увеличили, нищо друго".

Още по темата: общо новини по темата: 1069
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
27.04.2024 »
27.04.2024 »
предишна страница [ 1/179 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: