Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Павлова: Магистралата между София и Благоевград ще е готова в края на октомври
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:35 / 05.08.2015Коментари (0)1110
©
"Анализите на Световната банка показват, че трябва значително да увеличим инвестициите в пътищата, което върви с увеличение и на таксата за ползване". Това заяви пред Нова тв регионалният министър Лиляна Павлова.

"5 години цената на винетките не е повишавана, приходите от тях обаче едвам стигат за текущ ремонт и поддръжка на пътищата", коментира Павлова. Тя съобщи, че вероятно в началото на 2018 година у нас ще се въведе и системата за така наречените тол такси, които заплащат единствено тежкотоварните превозни средства над 3,5 тона. Винетките пък ще станат електронни.

"Магистралата между София и Благоевград ще бъде изцяло завършенa в края на месец октомври. Надявам се до 2023 година да бъде готова цялата магистрала от София до Кулата, това е крайният ни срок. Правим всичко възможно максимално бързо да направим всичко. Сключили сме вече два договора с изпълнители, остават 15-те километра през Кресненското дефиле, срокът на проектанта е до края на година.

Най-късно през 2017 година трябва да имаме избран изпълнител и да започнем да строим. Възможно е и до 2020 година да имаме изцяло завършена магистрала от София до Кулата", каза още Лиляна Павлова.

Регионалният министър коментира и констатираните нарушения при концесиите на плажовете в страната. "Следим дали се спазват условията при плажовете, които са отдадени на концесия или под наем. Първите проверки показаха, че има изключително голям брой нарушения", съобщи Павлова.

"Ние правим проверка на това дали свободната площ е налична и дали е равностойна на тази, която е с чадъри и шезлонги. Над 20 плажа не отговарят на тези изисквания. Втората проверка, която правим е за преместваемите обекти, търговските обекти и заведенията. Има сигурно над 40 плажа, които не отговарят на изискванията", каза още регионалният министър.

"Искам да кажа на всички плажуващи по българското Черноморие, че никой няма право да взима такса за достъп до плажа", добави тя.

"Ако някой получи билет, който не е стандартния билет на Министерството на финанси, гражданите също трябва да сигнализират", призова Павлова.

"Отменихме всички разрешения за строеж на къмпинг "Юг", не само на къмпинга, но и на хотела, който е там, независимо, че в момента в него има туристи, както и на ресторанта до него, те са незаконни. Отменени са разрешенията на строеж, така че те ще трябва да бъдат премахнати. Трябва и на къмпинг "Юг" и на къмпинг "Корал" да се преустанови всяка възможност за строителство", съобщи Павлова.


Още по темата: общо новини по темата: 147
01.03.2024 »
26.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: