Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Патриарх Неофит с обръщение за началото на Новата църковна година
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:40 / 01.09.2022Коментари (0)467
©
Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит отправи обръщение за началото на Новата църковна година, която започва днес - на 1 септември, съобщиха от Софийската митрополия.

"Обични в Господа братя и сестри, по Божия воля встъпваме в още една църковна година, в която заедно ще извървим целия богослужебен кръг, за да съпреживеем и осмислим отново спасителните събития от богочовешката история. Историята на Божия Син, Който заради нас и заради нашето спасение стана Син Човешки, като възприе и освети човешката природа, и живя между нас, изпълнен "с благодат и истина" (Йоан 1:14), за да възкръсне от мъртвите и да възнесе на Небесата обновеното ни естество", казва в обръщението си българският патриарх.

Негово Светейшество подчертава, че земният живот на Богочовека Христа Иисуса е съвършеният идеал и вечен образец за нас, които сме кръстени в Неговото име и "в Неговата смърт", и сме погребани "с Него чрез кръщението в смъртта, та, както Христос възкръсна от мъртвите чрез славата на Отца, тъй и ние да ходим в обновен живот" (Рим. 6:3-4). Този обновен живот имаме в пълнота и съвършенство, когато живеем в Църквата, която "Той си придоби със Своята кръв" (Деян. 20:28) и остави след Себе Си заради нас и в която неизменно пребивава Пресветият Божи Дух, Утешителят, Който ни наставя във "всяка истина" (Йоан 16:13).

В нея - в светата Църква Христова, вече трето хилядолетие продължава да се осъществява тайната на богочовечеството, на помирението на земното с небесното, и да се възвестява "... Божията премъдрост, тайна, съкровена, която Бог е предопределил преди векове за наша слава" (1 Кор. 2:7). Участието ни в живота на Църквата е предвкусване на Царството Божие, където по свидетелството на Спасителя има "много жилища" и където за всекиго от нас има от Господа приготвено място (Йоан 14:2), казва патриарх Неофит.

"Нека извървим и тази Нова църковна богослужебна година достойно, в пълнота на духовната радост, като верни Христови свидетели и вестители в света на Неговото славно Възкресение. Да страним от всичко онова, което възпрепятства пътя ни към Небесата и помрачава Божия образ в нас, като проявяваме дейна любов към Бога и ближните, за да достигнем и до "пълната възраст на Христовото съвършенство" (Еф. 4:13). Божият мир и Неговата велика милост да бъдат с всички нас!", отправя благослов към вярващите в своето обръщение Негово Светейшество.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: