Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Патриарх Неофит благослови новата учебна година
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:35 / 15.09.2020Коментари (0)470
© БГНЕС
Архив
Българският патриарх Неофит отправи приветствие към учителите, учениците и служителите в администрацията на българските училища по случай началото на новата учебна година.

"Възлюбени в Господа братя и сестри, скъпи ученици, с архипастирска любов и Българският патриарх Неофит отправи приветствие към учителите, учениците и служителите в администрацията на българските училища по случай началото на новата учебна година.

"Възлюбени в Господа братя и сестри, скъпи ученици, с архипастирска любов и всесърдечни благопожелания приветстваме всички вас - учители, ученици и служители в администрацията на българските училища, с началото на новата учебна година, като молитвено изпросваме от Всеподателя Бога тя да бъде здрава и успешна, мирна и благословена за вас и вашите семейства. Нека Всемилостивият Бог да благоволи над вас и над цялото ни общество в тези дни и месеци на кризи и изпитания, да укрепва народа ни и особено децата и младежите, които са нашето бъдеще", пожелава Негово светейшество.

Неофит посочва, че в своята хилядолетна история православният български народ е засвидетелствал нееднократно любовта и отдадеността си на делото на книжовността и образованието, в които е виждал здрава основа и залог за своето преуспяване, духовно и морално здраве и благоденствие.

"Вярваме, че това ще продължи да бъде така и занапред, тъй като всички ние днес градим върху основи и традиции, които са здраво вградени в народния дух, добавя той.

Патриархът пожелава: "Нека временните изпитания, през които преминаваме като народ и общество, да не обезсърчават и да не разколебават никого в усърдното преподаване и усвояване на знанието. Бог допуска изпитанията не за да ни наказва, а за да ни укрепи и утвърди още повече чрез тях в нашия път и подвиг".

"Да бъде благословено началото на новата учебна година! По молитвите и небесното застъпничество на Пресвета Богородица и на всички, просияли в светостта Свои угодници, Бог да милва и спасява всички нас! На добър час!", отправя благослов българският патриарх.

Още по темата: общо новини по темата: 229
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Закупуване на самолети F-16
България в еврозоната
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: