Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Паргов погна Корнелия Нинова: Безумие е БСП да не се яви на консултациите при президента
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:00 / 28.06.2022Коментари (0)303
©
"Безумие е БСП да не се яви на консултациите при президента с оглед съставяне на кабинет в това Народно събрание. Тя винаги е призовавала за диалог между институциите и за държавна стабилност, от която зависи нормалната работа на всички, така че да направят живота на всеки български гражданин по-добър и перспективен. Тази показност на неявяване на БСП при държавния глава е безпрецедентна, защото Румен Радев бе припознат като кандидатура на левицата. В първия му мандат директно излъчен, а за втория като противовес на кандидатурата на ГЕРБ.“

Това каза бившият председател на БСП - София Калоян Паргов пред "Поглед" ТВ.

По думите в отношенията между Корнелия Нинова и държавния глава се е счупило нещо, което е довело до ниските резултати за БСП от доста време насам.

"За БСП се оказа, че е противопоказно да се дърли и показва мускули с президентската институция. Резултатите от 2021 г. са доказателство за това. Сега очевидно сме изправени пред нови избори и този конфликт избухва с пълна сила. Не ми се струва разумно между Продължаваме промяната и президента да се вреже остро БСП и да заема страна в конфликта“, категоричен беше Паргов.

Той коментира, че на провелия се пленум на левицата в неделя тема в дебатите е бил държавният глава и отношението му към политиката на кабинета. "Националното ръководство на левицата е разчело поведението му към БСП като проявена враждебност“, добави Паргов. Той каза още, че част от "апологетите“ на настоящото ръководство на БСП се държат агресивно към държавния глава, водени от идеята да задържат водаческото си място в листите на левицата за следващите избори. "Искам да кажа и на тях, и на ръководството на столетницата, че за пореден път ще си счупят главата с тази идея, отколкото да извлекат дивидент от конфликт с президента“, каза бившият шеф на БСП – София.

На въпрос дали Нинова се страхува да стане ясно колко оръжие е изнесено за трети страни, които да го дадат на Украйна, Паргов отговори "Това вече е очевидно. Щетата е налична. БСП ще претърпи от това още по-голям спад на изборите“. По думите му, всяка партийна структура на БСП в страната не може да избяга на предстоящия вот от която и да е дамга, нанесена им от централното ръководство.

Още по темата: общо новини по темата: 590
04.09.2022 »
10.08.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
28.07.2022 »
предишна страница [ 1/99 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: