Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ПП след срещата с БСП: Искаме служебното правителство да внесе бюджет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:15 / 09.11.2022Коментари (0)438
©
"Приоритет е да изискаме служебното правителство да внесе бюджет", с такова решение излизат "Продължаваме промяната“ след срещата с БСП, информират от пресцентъра на ПП.

Според съпредседателя на "Продължаваме Промяната“ Асен Василев догодина може да се очаква по-оптимистичен растеж от около 2%, само заради увеличените разходи за пенсии, заплати и други доходи, които повишават вътрешното потребление.

Той посочи, че на отделна експертна среща трябва да се остойностят предложените от БСП социални разходи и подчерта, че като цяло има доста голямо съвпадение на перата, предложени от двете партии.

Според Василев въпросът е да се стъпи върху правилна макрорамка, с правилна приходна част, за да се разработят политиките в разходната част. Всичко това е възможно да се случи, без да се нарушава финансовата дисциплина.

Той посочи, че заедно с другите политически сили трябва да се постигне съгласие първо за макропараметрите и после за политиките и да се придвижи декларацията към служебното правителство да внесе истински бюджет.

Според него внесеният в момента в Народното събрание от служебния кабинет проект за удължаване на някои мерки от предходния бюджет не може да се използва, защото в него няма числа, а само дати за удължаване и какъвто и параметър да се пипне в него, той не може да се отрази финансово.

"Без реален бюджет, внесен от служебното правителство, всичко, което предлагаме, ще си остане добро пожелание", категоричен е Василев.

Кирил Петков, съпредседател на "Продължаваме промяната", заяви в края на срещата: "Приоритет номер едно е заедно да изискаме служебното правителство да внесе бюджет. Приоритет номер две е ясно да изразим, че политическите дебати за съставяне на правителства не са свързани с изработването на правилния бюджет за хората - за тази зима, за догодина. И приоритет номер три е да се обединим, че независимо какво се случва с политическия цикъл, ще предприемем отговорни действия, така че дефицитът да не излезе извън нормалното, а в същото време социалните политики, които са наш общ приоритет, да бъдат изпълнени".

Разговорите в парламента продължават в търсене на отговорна позиция по отношение на разглеждането на предстоящия бюджет, се казва в прессъобщението.

Още по темата: общо новини по темата: 809
09.04.2024 »
25.03.2024 »
22.03.2024 »
22.02.2024 »
01.02.2024 »
05.01.2024 »
предишна страница [ 1/135 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: