Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ПП: Не отговаря на истината, че Константин Бачийски е извършвал политическа пропаганда в УХТ в Пловдив
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:46 / 26.10.2022Коментари (0)210
©
Не отговаря на истината, че Константин Бачийски е извършвал политическа пропаганда в УХТ в Пловдив. Това се казва в позицията на "Продължаваме промяната".

"Среща на народния представител Константин Бачийски от "Продължаваме промяната“ в Университета по хранителни технологии в Пловдив със студенти е прекъсната неправомерно от ректора на учебното заведение на 24-и октомври 2022 г.

Г-н Бачийски е бил на открита среща със студенти по покана от председателя на Студентския съвет на Университета. Лекцията е на тема борба с корупцията, но в един момент е прекъсната ректора на учебното заведение – г-н Пламен Моллов. Той опитва да изгони Константин Бачийски и придружаващите го хора, но се оказва, че няма такива правомощия, защото срещата е по покана на Студентския съвет. Опитва да внуши, че г-н Бачийски извършва политическа пропаганда, но това не отговаря на истината", подчертават в позицията.

"Ректорът на университета приканва студентите да напуснат събитието, като представители на учебното заведение обещават на г-н Бачийски, че ще бъде поканен да проведе въпросната среща след време.

Константин Бачийски поставя въпроса кое е наложило грубото прекъсване на срещата му със студентите и защо не е оставен да говори пред тях особенно на такива актуални теми, като борбата с корупцията? Има ли причини ръководството на университета, в това число и ректора му - Пламен Моллов -да се притестняват от темата борба с корупцията? Има ли и други подобни случаи в Университета по хранителни технологии или това е прецедент?

Смятаме, че студентите заслужават достъп до знание и натрупан опит и не е редно един ректор да пречи заради субективни фактори, както и да политизира тема, от която студентите са искали да получат единствено знания", изтъкват от "Продължаваме промяната".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: