Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От първо лице: Говорят благоевградските пожарникари, спасявали човешки животи в Турция
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:18 / 17.02.2023Коментари (0)574
Кметът на Община Благоевград Илко Стоянов връчи почетен плакет в знак на благодарност към служителите на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград, взели участие в спасителните акции в Турция след земетресението там, предаде репортер на "Фокус“.

Кметът Илко Стоянов изказа специално благодарности към благоевградските пожарникари, които по думите му за пореден път са се отзовали там, където трябва и когато трябва. "Радвам се, че имаме тази възможност, тези хора да са тук, близо до нас. Те са готови да отидат до всяка точка на света“, каза още той.

Директорът на Регионалната дирекция комисар Валентин Василев е сред първите български огнеборци, заминали за Турция, още в първите часове след силния трус, отнел живота на хиляди хора. Той заяви, че при пристигането си са заварили много разрушени жилищни сгради, семейства, които са останали без своите близки, без жилищата си, без нищо. "Те разчитаха екипи да помогнат и да извадят техните близки живи. Надеждата, която им донесохме, може би ще ги крепи още дълго. Сблъскахме се с огромната благодарност на хората, които казваха, че винаги сме добре дошли при тях. Вече сме приятели. Хората в момента имат нужда от подкрепа, въпреки че се възстановяват много бързо. Силни са като характер“, каза още той.

Комисар Василев коментира, че на място е била създадена добра организация. Екипът на благоевградската пожарна се е представил отлично, тъй като той е специално обучен.

Главен инсп. инж. Боян Кондуров, директор на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград пък добави, че както при всяка спасителна акция, така и при тази е имало критични моменти. "Критични моменти в нашата работа има дори в ежедневието. Това, с което се сблъскахме в Турция, поне за мен, а и за моите колеги, ни се случва за първи път. Трагедията беше в големи мащаби и не може да се опише“, добави той.

Благоевградските пожарникари бяха категорични, че никога няма да забравят топлото посрещане, което са получили от хората на място, въпреки мъката, която са изпитвали местните.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: