Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От 2022 г. се очаква да стартират вътрешните полети между Русе и София
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:30 / 18.11.2021Коментари (0)272
©
От следващата година се очаква да стартират вътрешните полети между Русе и София, съобщават от Министерството на икономиката.

Работата по проекта за Летище Русе коментира министърът на икономиката Даниела Везиева, която откри Национален форум за подобряване на транспортната свързаност в Северна България:

"Целта ни е до края на годината да стартира процесът. Инвестиционните разходи са за основна и довеждаща инфраструктура. Надяваме се от началото на 2022 година да започнат редовни граждански полети от София и обратно", заяви министърът на икономиката Даниела Везиева.

Възстановяването на Летище Русе ще обслужва и съседните градове и ще помогне за свързаността на Северна и Южна България, допълни Везиева.

"Регионалният дисбаланс между двата региона е от проблемите, които от години вместо да се решава, се задълбочава. Всички изследвания сочат, че добрата инфраструктура е предпоставка, както за развит бизнес и инвестиции, така и за стабилни търговски взаимоотношения между клиент и доставчик. Ето защо очакваме тази политика да стане приоритетна и за следващото правителство и да продължава през целия период до 2026 г.", каза Везиева, цитирана от БНТ.

Министър Везиева изтъкна възможностите, които предлага Плана за възстановяване за инфраструктурни проекти, като посочи, че държавата ще финансира довеждащата инфраструктура до индустриалните зони. По думите ѝ по проектния фиш за индустриални зони са заложени 400 млн. лв.

В тях инвеститорите ще могат да финансират техническа и социална инфраструктура.

"Идеята е, когато се появи бизнес-инвеститор с някакво намерение, той да има възможността на пазарен принцип да избере място, където да развива своя бизнес. В този подход към Плана за възстановяване ще могат да кандидатстват както общините, така и индустриалните паркове", допълни Везиева.

По време на конференцията са набелязани конкретни дългосрочни цели за намаляване на регионалния дисбаланс в икономическото развитие на страната, съобщават от министерството. Обсъдени са още инфраструктурни въпроси, свързани с пътя Велико Търново-Русе, фериботната линия, проекта за втори мост на Дунав, както и проектите за интермодални терминали.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: