Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Осъдиха на 20 години затвор мъжа, убил тийнейджъра Алекс от Бяла заради цигара
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:05 / 15.11.2018Коментари (1)730
© БТА
Окръжният съд в Русе даде 20 години затвор при първоначален строг режим на 33-годишния Валентин Маринов за това, че умишлено умъртвил 18-годишния Алекс от град Бяла. Престъплението е извършено по хулигански подбуди.

Случаят е от 8 юли миналата година. Според прокуратурата около 5,50 часа Валентин Маринов нанася удар с ръка на Алекс Ангелов в центъра на Бяла, на излизане от дискотека, при което младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки. До инцидента се стига след спречкване с ромска компания, като част от нея бил и Маринов. Пострадалият е откаран в болницата в Русе с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите да го спасят, Алекс Ангелов почина на 15 юли 2017 година. След инцидента на Валентин Маринов му бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" и бе приведен в затвора. Заради случая в Бяла в продължение на три дни бяха организирани и протести.

Преди началото на днешното заседание роднини и близки на 18-годишния Алекс издигнаха пред Съдебната палата в Русе транспаранти с надпис "За справедлива присъда за убийството на Алекс!".

В залата прокурорът по делото поиска 20 години затвор при първоначален строг режим. Според него става дума за умишлено убийство по хулигански подбуди. Той бе подкрепен и от повереника на гражданския ищец и частен обвинител, който поиска да бъдат присъдени общо 500 000 лева неимуществени вреди на родителите на момчето.

Според адвоката на подсъдимия - Венцислав Великов, обвинителният акт с квалификация за извършено умишлено убийство по хулигански подбуди не отговаря на доказателствата по делото. По думите му има извършено престъпление, но то е по чл. 124, ал. 2 от Наказателния кодекс - при условията на силно раздразнение, предизвикано от пострадалия, има умишлено нанесена лека телесна повреда, следствие на която е настъпила смърт по непредпазливост. Великов посочи, че обвиняемият е защитил своя племенник, който бил ударен от Алекс.

В съда стана ясно, че според химическата експертиза и обвиняемият, и жертвата са употребили немалко количество алкохол.

Валентин Маринов дори твърди, че не той, а племенникът му е ударил Алекс. По време на заседанието Великов поиска да бъде извършен и следствен експеримент на мястото на инцидента, но съдията отказа.

Съдът реши, че Валентин Маринов трябва да плати общо 200 000 лева неимуществени вреди на родителите на починалото момче. След като присъдата бе произнесена, адвокатът на Маринов заяви, че тя ще бъде обжалвана пред Великотърновския апелативен съд. Силвия Панайотова - леля на Алекс Ангелов, заяви, че тази присъда за тях не е успокоение, но има наказание, което е максималното в случая, и е доволна.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Двадесет години за умишлено убийство?! Хай да ви се не види правосъдието и европейските директиви! У нас те нямат място!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: