Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Организирана група, извършвала престъпления против интелектуалната собственост, е разкрита при спецоперация на ГДБОП
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:50 / 14.12.2022Коментари (0)206
©
Оперативно-издирвателните и процесуално-следствени действия са реализирани в София и на територията на Русенска област на 12 декември от служители на отделите "Център-север“ и "Киберпрестъпност“ при ГД "Борба с организираната престъпност“, както и на ОДМВР – Русе във връзка с доказване и документиране на дейността на организирана престъпна група, занимаваща се със съхранение и разпространение на стоки, обозначени със запазени търговски марки, без разрешението на правопритежателите, съобщават от пресцентъра на МВР.

Операцията е осъществена под наблюдението на Окръжна прокуратура - Русе.

При извършените претърсвания и изземвания на три домашни адреса, склад и четири МПС в София са намерени и иззети 106 кашона с дрехи и аксесоари, носещи неправомерно различни марки, документи и мобилен телефон. Други 50 денка и 71 кашона с дрехи, обувки, аксесоари и парфюми, около 500 г злато, незаконен боен пистолет с 11 патрона, 30 895 евро, 59 115 щатски долари, 39 600 лева, четири телефона и документи са открити при процесуални действия в четири жилища, два склада и пет МПС на територията на област Русе.

Първоначално с полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани шестима души. На трима от тях са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 321 вр. чл. 172б от НК -  двама са с наложени мерки за неотклонение "задържане под стража“ за срок от 72 часа, а един - с "парична гаранция“. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

Противодействието на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари е приоритет на ЕС в областта на правоприлагането и вътрешната сигурност. Във връзка с това на европейско ниво е разработен план за действие срещу този вид престъпни посегателства, който се осъществява в рамките на Европейската мултидисциплинарна платформа за противодействие на престъпни заплахи (EMPACT). 24 държави членки на ЕС и европейски агенции (сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и др.) работят съвместно на международно ниво в рамките на EMPACT за неутрализиране на този тип престъпни заплахи. ГДБОП е ръководител на европейската група, която работи по линия на противодействие на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: