Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Официално: НИМХ отива в МОСВ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:12 / 17.02.2022Коментари (1)312
©
НИМХ отива в МОСВ, предаде репортер на БГНЕС. Това реши Народното събрание с приемане на текстове от Закона за водите на второ четене.

Основното тяло на законопроекта предвижда преодоляване на съществуващата нормативна празнота по отношение срока на действие на Плановете за управление на речните басейни и Плановете за управление на риска от наводнения, необходими за управлението на водите. Съгласно текстовете Плановете за управление на риска от наводнения за периода 2016-2021 г. и Плановете за управление на речните басейни за периода от 2016-2021 г. се прилагат до приемането на актуализирани планове.

В рамките на дебата бяха засегнати и двете основни теми на законопроекта, като все още не са приети всички текстове от доклада.

По време на дебата Младен Шишков от ГЕРБ - СДС заяви, че по време на Комисията по околна среда и води са били предложени допълнения, които членовете на комисията е трябвало да решат дали са допустими. 

"Текстове, които нито бяхме виждали, нито имахме официална информация, те не фигурираха в доклада. В хода се оказа, че те са преписани от Закона за държавния бюджет и се отнасят до изместването на НИМХ от МОН към МОСВ. На практика ни беше предложена сериозна реформа чрез преходни и заключителни разпоредби без предварително да бъдем уведомени. През последните години отнесохме не малко критики в това, че се внасят законопроекти в спешен порядък", каза още Шишков.

По думите му два месеца по-късно тези "порочни" методи се повтарят, но се повтарят по скандален и ужасяващ начин.

От своя страна депутатът от ИТН Андрей Чорбанов подчерта, че мястото на НИМХ е именно в МОСВ.

"В нашето заседание имаше и е една друга цел да бъдат актуализирани плановете за управление на речните басейни и плановете за управление на риска от наводнения", каза председателят на Комисията по околна среда и води и народен представител от "БСП за България" Манол Генов.

Министърът на околната среда Борислав Сандов заяви, че забавянето на плановете за речните басейни и за управление на риска от наводнения е в основата на ситуацията, защото се "гасят пожари", "запалени" от управлението на ГЕРБ. По думите му плановете е трябвало да се случат, но изборът на консултант, процесът за изработване на критерии, начинът, по който се е реализирал този проект, е довел до това да няма проект, който да може да се подложи на обществено обсъждане, за да се финализира.

"Заради това нещо имаме и наказателна процедура", каза още Борислав Сандов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.02.2022 г.
0
 
 
Днес цирка беше пълен в т.н. Народно събрание. След много пререкания, големи тиради, викове и безумни лъжи / Чорбанов/ се изказаха над десет представители против това безумно преместваене. Накрая в разрез с всички правила и зкаони НАГЛОТО ново правителство надделя чрез една "почивка" - трик и задкулисни договори. Представете си , че накрая само 10 дупетати гласуваха срещу малоумниците на зомбораното правителство. Братя българи - нищо не се е променило, отново сте излъгани и цирка в парламента продължава. Време е да изметем тези нови и стари мизерници със заплати над 8000 лева ! на месец. !
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: