Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Очите плащал по 1500 лв. на палеж! Искал по 400 лв. от сергия в Слънчев бряг!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:18 / 08.08.2018Коментари (0)1925
©
Димитър Желязков – Очите плащал по 1500 лв. на наемници, за да извършат палежи на набелязани от него обекти, чиито собственици отказвали да се отчитат на бандата му. Това стана ясно по време на мярката на шестия задържан от групата за рекет – 42-годишния Калоян Янев от Ямбол, пише "Телеграф".

Мъжът бе задържан на 5 август на летище София, след като бе обявен за международно издирване и доброволно се завърна от Испания. Наблюдаващият прокурор Евгения Станкова обясни пред спецсъда, че по указания на Очите Янев е наемал хора, които да извършват палежите. Целта била при евентуалното им разкриване те да не са част от бандата, за да не бъде разобличена. За самия Янев има данни, че е съпричастен към опожаряването на ресторанта на Божидар Кузманов – Божо Кравата "Фор Ю" през миналата година. В това заведение през 2016 г. бе прострелян Очите.

Според обвинението Янев е свързан и с палежа на казино "Хризантема" в Слънчев бряг. От държавното обвинение изтъкнаха, че групата на Очите си е имала отделна наказателна бригада, която е ръководена от Радослав Николов – Рачо и Венцислав Христов – Лавацата. Те събирали отчисленията от търговците по Южното Черноморие. Силоваците прибирали по 400 лв. месечно рекет от сергия в Слънчев бряг.

По направление в бизнеса с трупове пък ръководители били Йордан Въчев – Ларша и Иван Пишиев. Те прибирали от траурните агенции по 150 лв. от всяко погребение по Южното Черноморие. Тези данни се разкриват от свидетелите Стоян Петков, Георги Янев, Красимир Тодоров, Румяна Черкезова и Стефка Андонова, както и от такива с тайна самоличност по делото. Стоян Петков твърди, че е бил измъчван в дома си от Калоян Янев, за когото знаел, че работи към охранителната фирма "Аркус сигурност". Здрави момчета искали да се плаща за охрана, а който търговец не се съгласявал, бивал наказван с палеж или побой. Свидетелката Черкезова пък е разкрила, че е пребита с пистолет на гробищата в Бургас, била принудена да прехвърли джипа си "Грейт Уоу" на Ларша и да плаща на групата на Очите.

Спецсъдът взе решение да остави Калоян Янев под стража, независимо че сам се е предал и е съдействал на разследването. От прокуратурата обясниха, че Янев е шестият задържан, но се работи активно и арестуваните ще набъбват.

Още по темата: общо новини по темата: 42
24.06.2021 »
14.07.2020 »
08.07.2020 »
17.02.2020 »
06.02.2020 »
05.02.2020 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: