Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обявиха обществени поръчки за технически проекти на над 61 км пътища в област Ловеч
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:30 / 18.10.2022Коментари (0)209
©
Областно пътно управление – Ловеч стартира обществени поръчки за изработване на технически проекти за основен ремонт на над 61 км републикански пътища в областта, съобщават от АПИ. 

Първата обществена поръчка е с две обособени позиции за изготвяне на проект на ремонта на два участъка от второкласния път II-35 Плевен – Кърнаре, с обща дължина 30,26 км. Единият е 11,932 км в отсечката Плевен – Ловеч, с прогнозна стойност 238 600 лв. без ДДС. Вторият е  18,33 км в участъка Троян – Кърнаре, с прогнозна стойност 366 600 лв. без ДДС.

Първият участък, предвиден за ремонт, започва при границата с област Плевен и завършва при кръстовището с общинския път за с. Горан, преди входа на град Ловеч. Пътят е основната пътна връзка между областните градове Плевен и Ловеч. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни и започва от датата на сключването на договора. Той включва само времето за проектиране и е разделен в три междинни етапа.

Вторият участък започва при с. Балканец, преминава през летовище Беклемето и завършва при границата с област Пловдив, като обхваща "Троянски“ проход в област Ловеч. Проходът е една от основните пътни артерии, свързващи Северна и Южна България и е най-високият Старопланински проход с надморска височина от 1525 м. Срокът за изпълнение на проектантските работи е 60 календарни дни и започва от датата на сключването на договора. Той включва само времето за проектиране и е разделен в три междинни етапа.

Втората обществена поръчка е за изготвяне на технически проект на ремонта на 31 км от  път III-3504 Ловеч – Угърчин. Индикативната й стойност е 619 900 лв. без ДДС.

Участъкът от третокласния път започва при кръстовището с път II-35 Плевен - Ловеч в гр. Ловеч, съвпада с трасето на ул. "Цар Иван Александър“ в гр. Ловеч, преминава през Радювене, Орляне, ул. "Плевен“ в гр. Угърчин и завършва при кръстовището с ул. "Васил Левски“ в гр. Угърчин /чието трасе е част от път ІІІ-307 Угърчин – Дерманци/. Пътят е едната от двете пътни връзки между град Угърчин и областния център Ловеч. Срокът за проектантските работи е 90 дни, разделен в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовите проекти след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

Срокът за подаване на оферти в обществената поръчка за двата участъка от път II-35 Плевен – Кърнаре e до 22 ноември, а за път III-3504 Ловеч – Угърчин е до 21 ноември т.г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: