Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обръщение от Националната мрежа за децата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:38 / 26.10.2021Коментари (0)858
©
Обръщение към медиите от Националната мрежа за децата по повод предприетите мерки от МЗ и МОН за връщане на децата в училище:

"Уважаеми колеги,

През изминалите 24 часа получихме възможността широко да разясним защо подкрепяме усилията – макар и закъснели - на Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката да създадат условия за безопасно продължаване на учебния процес.

Безкрайно сме ви признателни за това и високо оценяваме дадената трибуна.

Виждаме обаче, че публичният разговор отново се плъзга по наратива "за или против“ определени мерки – в случая – тестване на деца.

Използваме интензивния си контакт с вас и високия интерес към темата, за да ви призовем да не спомагате за поляризиране на общественото мнение и разделение между подкрепящи и отхвърлящи. Ние разбираме и уважаваме тревогите на всички родители – включително тези, които не желаят да тестват себе си, да се ваксинират или да спазват каквито и да било ограничения; които се притесняват дали тестването не би навредило на децата им. В огромната си част тези страхове са инспирирани и подклаждани от умишлена злонамерена дезинформация.

Смятаме, че отговорната роля на всички публични играчи – както политици и управляващи, така и граждански организации, и медии - е да дадем на съмняващите се всички достоверни, основани на наука и доказани в световната практика отговори. Ние, много повече от останалите граждани, сме длъжни да разпознаваме пропагандата, и да ѝ противодействаме в името на общото ни благополучие. От публичните говорители, включително медийни, се очаква да помогнем на хората да преодолеят страховете си и да се включат в общото усилие за справяне с пандемичната криза, без което всички ние сме обречени на много по-тежки и по-продължителни във времето последствия.

Уважаеми колеги,

През последното денонощие официалната статистика е отчела 243 смъртни случая, причинени от COVID-19. Тази статистика обаче не вижда хората, които не успяват да получат медицинска помощ заради претоварените и изнемогващи болници; не вижда децата, изолирани за пореден път от приятелите си и поставени в огромен дългосрочен риск за тяхното физическо и психично здраве, за тяхното образование и благополучие.

Обръщаме се с молба към вас да подкрепите създаването на обществено съгласие, че всеки от нас трябва да отстъпи по малко от личния си комфорт, за да можем заедно да излезем по-леко от кризата. Вярваме, че българските медии могат да бъдат крайъгълния камък за преодоляване на безнадеждността, в която изпадаме, и да дадат нов тласък на мотивацията ни да се държим съпричастно и отговорно и един към друг".

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: