Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Образователното министерство ще разработва мерки за реинтеграция на младите, напуснали България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:28 / 18.10.2014Коментари (2)283
© Blagoevgrad24.bg
Свободата и мобилността са най-големите придобивки, които българското образование е получило в годините на прехода. Това заяви служебният министър на образованието и науката Румяна Коларова в Русе, където взе участие в публична дискусия на тема "25 години по-късно". Събитието е част от серия инициативи, които ще се проведат в още четири града под егидата на Президентството.

Служебният министър на образованието Румяна Коларова повдигна въпроса защо част от младите българи предпочитат да следват в чужбина по време на дискусия "25 години по-късно", която се проведе в Русе.

"Имаме проблеми с това, че най-добрите ни ученици, най-добрите студенти, най-добрите специалисти, благодарение на тази мобилност, отиват там, където техните знания и тяхната експертиза им гарантира не само признание, но и високо качество на живот. Знам, че ние сме длъжници в това отношение на няколко поколения.", заяви доц. Румяна Коларова.

Образователното министерство възнамерява да използва европейски средства, за да разработи мерки за реинтеграция на младите, напуснали България. Те са част от стратегията за висше образование.

"Ние мислим не само за тези, които са тук, как да ги задържим, мислим за онези, които са получили признание, получили са своите авторитетни дипломи от Кеймбридж, Оксфорд, всички световно признати академични центрове, как да ги привлечем обратно. И се надявам, че не само средствата които ще ни бъдат гарантирани с оперативната програма, но и волята, политическата воля, управленската воля, ще гарантират прилагането на тази стратегия.", каза още доц. Румяна Коларова.

Министерството ще разчита и на активната помощ на ректорите на висшите училища у нас, за да се спре миграцията на младите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.10.2014 г.
0
 
 
Няма как Доган да управлява живота на умните млади българи. Докато корупцията и мафията управлява страната, всички читави ще се изнасят, тук за честните, почтените и интелигентните живот няма. Направете България нормална, сигурна и просперираща и те сами ще се върнат...!
Aнонимен
на 18.10.2014 г.
0
 
 
К'во ще им предложите, политическа кариера в ГЕРБ ли? Сещам се за едни такива гении от НДСВ, май този филм сме го гледали вече!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Катастрофи в Кюстендилско
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: