Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обмислят нови глоби!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:15 / 16.07.2023Коментари (2)191
©
Обмислят глоба, ако не отидем на профилактичен преглед, както и мотивация, ако си направим такъв. Например, освобождаване на опреден брой здравни вноски.

"Процентът от пациентите, които идват доброволно на профилактичен преглед, е около 50. Това са хора, които са запознати с възможностите, които предлага здравната система за профилактика и превенция на тяхното здраве. Няма как на нас лекарите да ни бъде вменена и законодателна, и административна функция", обясни д-р Людмил Джурджов, общопрактикуващ лекар.

"Не мога да си обясня докога държавата ще вменява всякакви отговорности на общо практикуващия лекар. Ако се приеме, че ние сме тези, които ще изчистят авгиевите обори на здравната система, да кажем, че да, ние сме като един Херкулес, който може да свърши всичко. Но има си законодател, който е създал Закона за здравето. В него са предвидени санкции при неспазването му. Моята работа е, когато пациентът дойде в кабинета, да го прегледам, да извърша необходимите изследвания и да поставя диагноза. Моята работа не е свързана с налагане на глоби. Това ще взриви системата. Отказвам да се занимавам с дейност, която няма нищо общо с лечебната", обясни д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар и член на УС на БЛС. 

"Продължаваме преговорите за това, че е много по-логично по-голямата част от диагностиката да бъде изтеглена в нашите кабинети. Имам три специалности и не мога да ви назнача едно рентгеново изследване на стомаха. Трябва да ви изпратя на специалист. И започва едно обикаляне по лекарите. И хората казват "Нямам време, ще си платя".  Ако един човек има съмнение за онкологично заболяване, няма да обикаля от специалист на специалист, за да си направи изследване", допълни Николова пред NOVA.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.07.2023 г.
0
 
 
Тялото си е мое и АЗ и САМО АЗ ще решавам дали да ходя на профилактични прегледи, дали ще ми взимат кръв от вените, дали ще се лекувам, дали ще пия химически вещества и препарати. ТОЧКА ПО ВЪПРОСА! Много нагли станахте лекарите, ще ме глобявали за това, че не желая да ми дупчат вените. Майната Ви и боклуци. Не желая да ме изследвате, лекувате, преглеждате, вие сте едни развалини с бяла престилка и мазни шкембаци. Хиляда пъти по затлачени и болни сте от мен. Няма да Ви плащам никакви глоби. Проклети да сте, заедно с цялата Ви медицинска мафия.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Трагедия с 5-годишно дете разтърси Благоевград
Лято 2024
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: