Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ново разкритие: Учителката-мъчителка от Бургас имала и пистолет
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:21 / 28.08.2016Коментари (0)415
© Blagoevgrad24.bg
Криминалисти от ОД на МВР в Бургас се натъкнали на интересна находка при повторно претърсване на апартамента на 8-ия етаж в блок 2 на детската учителка Веселина Гинева. 

В присъствието на поемно лице - един от съседите, полицаите много бързо открили в петък пистолет, който прибрали заедно с няколко несъществени други улики - дрехи и домашни потреби, пише "Флагман", позовавайки се на свои източници.

В четвъртък 59-годишната Гинева бе арестувана, след като полицаи от Пето РУП успяха да разплетат чудовищна история затова как е умъртвила съпруга си инж. Димитър Миразчиев и как е изхвърлила трупа му с количка за смет край Колежа по туризъм в Морската градина на Бургас, след което две години - от август 2014 до днес е теглила от банкомата нефтохимската му пенсия от 800 лева.

Когато тялото на мъртвия човек бе открито полуразложено през февруари 2015 година, бе установено, че има наранявания по гърба, но поради липсата на документи за самоличност то бе обявено като неидентифицирано.

Преди две седмици съседка от блок 2 се прибрала у дома след 2-годишно странстване в чужбина и се натъкнала на странно писмо в пощата си. То е било анонимно и е стояло вътре повече от година. Ставало въпрос за кратко изречение, навяващо на мисълта, че 67-годишният инж. Миразчиев е уморен от бившата си съпруга Веселина Гинева, която продължавала да получава пенсията.

Жената веднага отишла в Пето РУП, откъдето пък повикали дъщеря му Иванка, за да даде проба за анализ на ДНК. Така се установило, че намереният миналата зима труп е именно на инж. Миразчиев.

В същото време около личността на детската учителка Веселина Гинева се разкриват и други странности. През миналата година, въпреки че разполагала с пенсията на мъртвия си мъж, е предоставила златни накити на заложна къща "Алекс и Дилян", а малко след това и компютър в друга заложна къща - "ШТедрия". Срещу тези вещи тя получила скромна сума, но е неясно за какво я похарчила.

Майка й Радка (82 години) е дала противоречиви показания пред полицията. На нея внучката й Иванка няколко пъти задавала въпрос къде се намира татко й?

Бабата потвърждава тезата, която чувала от дъщеря си - че е изпратен в социален дом. Звучи смущаващо, че нито бабата, нито внучката, са направили нещо повече, за да изяснят къде е пострадалият от инсулт бивш съпруг на Веселина Гинева, когото тя прибрала да гледа доброволно въпреки развода им.

Полицията все още не е приключила цялостното разследване на този трилър. Трудно може да се докаже убийството, освен ако по категоричен начин не се установи от снимки на трупа, че раната в гърба е именно от произведен изстрел на същия пистолет.

Засега водеща версия е, че болният човек е починал от системно недохранване - заключен в една от стаите на собственото му жилище в ж.к."Лазур". В МВР са се появили и свидетели от същия блок, които са чували човекът през лятото на 2014 година да крещи от прозореца: "Спасете ме, умирам!". Те обаче смятали, че той просто не е добре психически от прекарания инсулт и заради това не му обръщали внимание.

Припомняме, че след смъртта на инж. Миразчиев жена му и дъщеря му стават наследници на два апартамента - единият в ж.к."Славейков", в който и сега живее дъщерята Иванка, другият в ж.к."Лазур".

Учителката се оказва еднолична наследница и на трети апартамент - в жилищните блокове на 5-и километър, където сега живее майка й Радка, но тя е прехвърлила имота на дъщеря си срещу договор за доглеждане.


Още по темата: общо новини по темата: 3
20.11.2020 »
26.03.2019 »
26.08.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: