Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Новият шеф на АПИ с голям гаф в столицата!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:06 / 31.12.2021Коментари (2)475
©
Тодор Василев е новият председател на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура". Бившият депутат от Пазарджик в 45-ото Народно събрание от партията на Слави Трифонов е най-известен в пътно-строителния бранш със скандален гаф по поддръжка и ремонт на улици в столичния квартал “Подуяне", пишат от Труд.

През май 2020 г. колите на десетки шофьори пострадаха, след като разтопен битум, използван за запълване на фуги в улиците от квартала, полепна по гумите на автомобилите им. Наложи се дори градският транспорт да бъде спрян заради течните улици в квартала.

Заради високите температури битумът, който положили от компанията ДЛВ ЕООД, на която по това време Тодор Василев е финансов директор, се разтекъл. Според пътни експерти обаче това може да се случи единствено ако се използват некачествени материали.

По-евтиният с 30 на сто битум, който според специалистите вероятно е използван за поддръжката от фирмата, на която Василев е финансов директор, водил именно до такива последици. Столичният кмет Йорданка Фандъкова тогава наложи и солена глоба на компанията. Как човек свикнал да пести от материали и с такъв голям пътен гаф в досието си ще управлява пътната агенция - не става ясно.

Фирмата ДЛВ ЕООД е собственост на съседа и близък приятел на Слави Трифонов - Станислав Добрев Любомиров, известен в Пернишко като Слави Транспорта. Именно другарят и комшия на лидера на ИТН лобирал неговият служител Тодор Василев да стане кандидат-депутат на второ място от политическата сила в Пазарджик, въпреки че бил непознат в града.

Според официалната биография на Василев, предоставена от регионалното министерство, той е завършил бизнесадминистрация и е бакалавър по финанси от Нов български университет, но е завършил образованието си след като е вече е заемал поста финансов директор на ДЛВ ЕООД. Василев е зам.-председател на УС на Сдружение за научноизследователска и развойна дейност и директор “Връзки с инвеститорите" в “София Тех Парк" АД.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.12.2021 г.
0
 
 
АПИ,всички я знаят,но никой не я е виждал.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: