Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Новият посланик на САЩ в България е Херо Мустафа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:00 / 18.06.2019Коментари (4)415
©
Херо Мустафа от Калифорния ще бъде новият извънреден и пълномощен посланик на САЩ в България, предаде БГНЕС. Тя е номинирана за посланик от президента Доналд Тръмп.

Г-жа Мустафа ще замени на този пост Ерик Рубин. В момента е заместник-ръководител на посолството на САЩ в португалската столица Лисабон. Преди това тя е била съветник по политически въпроси в посолството на американското посолство в Индия.

Във Вашингтон тя е била съветник в администрацията на вицепрезидента  Джо Байдън по въпросите на Близкия изток, заместник-директор на Дирекцията за Афганистан в Държавния департамент. Също така г-жа Мустафа е била директор в Съвета за национална сигурност.

Мустафа е родена през 1973 г. в град Ербил, Ирак и произхожда от кюрдско семейство. Две години от детството си прекарва в лагер за бежанци. През 1976 г. семейството й получава право на убежище в САЩ.

Тя има бакалавърска диплома от Джорджтаунския университет и магистърска от Принстън. Говори девет езика, включително арабски, руски, хинди и фарси.

От балканските езици тя говори гръцки и турски. На Балканите започва да работи в неправителствения сектор в Босна, а през 1999 г. в американското посолство в Атина.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Така, да видим: 1) Слагаш кюрд, мюсюлманин, за посланик в предимно православна християнска страна, с турско малцинство. Усещам как и българи, и турци са доволни от политически коректния избор. 2) За нея са написали, че е работила като специален помощник на държавния секретар Кондолиза Райс и координатор в Мосул за иракската провинция Ниневия в екипа на Пол Бремър, временния администратор на Ирак след нахлуването от 2003 г. Звучи много фанси, а? Само където в тази стара асирийска провинция, където са живеели близо милион християни в Ирак от две хилядолетия, от нахлуването на САЩ през 2003 г. насам са останали няколко хиляди. Та, изглежда добре се е справила. А. И точно в Мосул се появява Ислямска държава. Ръкопляскания, моля. 3) Била съветничка на вицепрезидента Джо Байдън и Обама за Близкия изток. Хм, пак чудесно се е справила. Като се има предвид, че самият Обама нарече Либия "най-голямата негова грешка" и масовите убийства в Йемен, кашите в Сирия, Ирак, Афганистан...Определено е чуден избор. 4) Била бежанка от Ирак. Добре разбрахме намеците. Папата ни намекна. ЕС ни врънка. А дали някой казва, че ужасяващите генитални осакатявания, т.е. обрязванията на жени, са твърде характерни най-вече за кюрдите в Ирак? Това как пасва на #metоо движението?
+1
 
 
Ще си пият кафето с турския посланик сабалям!
Aнонимен
на 18.06.2019 г.
Aнонимен
на 18.06.2019 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: