Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нинова с призив към напусналите партията: Върнете се в БСП, подновете членството си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:16 / 28.11.2022Коментари (0)286
© Фокус
БСП никога не е спирала опитите и процесите да търси обединение в ляво, стигали сме до коалиция от 26 партии. За нас тази тема е много важна. Всеки опит за обединение в ляво се заслужава, но е важно върху какво стъпва. Днес се обръщаме към тези наши бивши членове на партията, напуснали и създали свой субект – върнете се в БСП, подновете си членството в БСП, заповядайте обратно, за да можем заедно да търсим обединение и сила в ляво. Това каза Корнелия Нинова на брифинг пред журналисти в централата на партията, предаде Агенция "Фокус".

"Президентът Първанов е обявил събиране за ново ляво обединение. Поканени са АБВ - Румен Петков, "Изправи се.бг“ - Мая Манолова, Татяна Дончева и "Движение 21“, Краси Янков, Георги Кадиев, Симеон Славчев. Това са председатели на партии, всички бивши членове на БСП. Важно е това обединение около какво ще се случва, какви идеи. Засега идеи не сме чули. Що е то новото ляво, как ще се развива, не сме чули и прочели. Но четем и чуваме ултиматуми към нас, заклинания и организационни въпроси. Започвам със следното: всички тези наши бивши другари са напуснали БСП преди нашето ръководство на партията, при други ръководства. Правя тази уговорка, защото виждаме, че част от претенциите са днес към нас. Първанов и Петков 2014 година, Дончева 213 г. , Манолова 2015 г. , Кадиев – 2015, Славчев – 2015, т.е. това са субекти, партийни, създадени от напуснали наши другари по време на ръководството на Станишев и Миков. Ние като ново ръководство от 2016 г. положихме усилия да върнем тези наши другари към общата лява политика. С АБВ бяхме в коалиция и имахме свои депутати в минали парламент, с Дончева направихме опит за коалиция, докато тя не поиска да си променим името на партията. С Мая Манолова работихме за кмет. Кадиев бше наш депутат в миналия парламент, т.е. положихме всички усилия да съберем тези субекти, които са напуснали БСП, за да бъдем отново заедно и силни.

От сега виждаме противоречиви послания. Господин Първанов казва – "Трябва обединение за промяна и за нови лица под формата на голяма лява коалиция“. Дончева го оборва и казва – не коалиция, а единен субект. Паскалев – "Каним БСП в новото ляво обединение“. Дончева го оборва и казва – "ние сме алтернатива на БСП“. Паскалев – "ръководството на БСП да си изпълни задължението и да започне разговори за ляво обединение“. Дончева – "БСП първо да си смени ръководството“ и т.н. Картината става объркана от тези публични послания на субектите, които се събират утре. Затова ние казваме следното – БСП никога не е спирала опитите и процесите да търси обединение в ляво, стигали сме до коалиция от 26 партии. За нас тази тема е много важна. Всеки опит за обединение в ляво се заслужава, но е важно върху какво стъпва“, допълни Нинова.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: