Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нинова: Не можем да върнем парите от субсидията сега, похарчихме ги
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:09 / 26.06.2019Коментари (37)944
©
Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, към момента не разполагаме с тях. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с надвзетите партийни субсидии. "Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия. Имаме, както знаете информацията към декември миналата година - 6 млн. лв., но ние за разлика от ГЕРБ не си държим парите на влогове за лихви. Тези близо 6 млн. лв. от началото на тази година сме похарчили за европейската кампания - 2 млн., старта на БСТВ - около 1, 5 млн. лв., също толкова за средства за издръжка на структурите, така че към момента ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година“, допълни тя.

Нинова коментира и консултациите за размера на държавните субсидии. Те няма да започнат още днес. Шефката на НС Цвета Караянчева е в Москва, като в делегацията с нея е и шефът на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров. Липсват заради командировка председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, както и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. На въпрос дали БСП ще отиде на консултации за субсидиите, Нинова отговори:

"Да, разбира се, това беше наша инициатива още преди десетина дни. Смятаме, че това е разумното. Да седнем и с аргументи и без емоции да обсъдим в две посоки. Да не допускаме частни интереси да си купуват партии, да диктуват политиката на България, но да намалим субсидията, така че обществото да се успокои, че партиите не харчат излишни пари. С тези два принципа отиваме на разговори. Трябваше да бъдат днес. Бяхме вчера поканени за днес, но сега на председателски съвет са се уточнили, че няма да има такива“, коментира още Нинова.  

Тя допълни, че колегите й от ГЕРБ ги няма: "Ние ще отидем с първоначалната си позиция“. Тя изрази съжаление, че няма да падат ДДС за храните. "Ние внесохме предложение за намаляване на ДДС за храни и лекарства“, припомни Нинова и обърна внимание, че тези мерки са добра европейска практика. Лидерът на БСП подчерта, че ръководената от нея партия ще продължава да отстоява тази политика. "Ще продължаваме, може би за трети път го внасяме. Ще го аргументираме и в следващия бюджет за следващата година, когато отворим отново данъчните закони през октомври“, посочи още Нинова.

Още по темата: общо новини по темата: 47
28.09.2020 »
25.06.2019 »
25.06.2019 »
21.06.2019 »
12.06.2019 »
12.06.2019 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
БСП и ДПС са противоконституционни партии и трябва незабавно да се забранят! То, не че гробарите са цвете, де... :(
+3
 
 
Браво, г-жо Нинова, за половин година 6 милиона сте похарчили. А сега, де, как ще изкарате другата половина или Свинаря или други като него ще се бръкнат!?
+2
 
 
Претърпяли КОЛАПС БиСипето. Имало СЪБОРИ за оставка и прочие глупости(защо да са глупости,като колапсирали ?).Elestar май е гладен и му се присънват събори.Глад майка.На Бузлуджа всеки ще си носи ядене и пиене и само песните на ползу партията от Михаил Белчев.
+2
 
 
Ако ми пратят 50 лв. детски надбвки вместо 40, то аз ще върна разликата, която е в ущърб на държавата. Това е моята държава и реално аз нямам интерес да крада от себе си. Сега моля обяснете как така взехте повече, че и похарчени? Как по-точно очаквате да управлявате цяла държава като не можете да управлявате една сметка? В тази игра всички политици сте за затвора. Тез който са на власт правят далавери, опозицията се дупи, а после се сменяте. България ще се оправи когато се освободи от комунизма, ДС агентите и всички заемали висок държавен пост през последните над 70 години. Докато това не стане, тез двете бивши комунистически партии ГЕРБ и БСП и тяхните подлоги (останалите дребни парти) ще крадат и ще ви говорят глупости. Ще взимате дневен надник като месечна заплата и всичко ще тъне в разруха, а на 30 години веднъж ще ви правят магистрала
на 26.06.2019 г.
-2
 
 
Хмм незнам какво очаквате да напишат другите , по-скоро троленето е ваша страна. Всички сме наясно , че са ги изхарчили и трябва ли да се правим на дрисльовци и пикльовци дето само следят , как да се заядат и си търсят повод оплюят , без да има някакъв смисъл или видимо значение ... Не виждам повод да се излага човек и само да мрънка и да мяка , като малките деца - ДРУГАРКО , ДРУГАРКО , ама бсп не са си върнали парите ... Логично е че няма да ги върнат , нали претъпяха колапс покрай евро изборите и имаше събори за оставки и прочие глупости... ( и какво общо има тази история с Альоша - този въпрос никога не стоял на дневен ред никъде сред управляващите , а само в главата на пишман патриотите) И сестро ЧО - няма закон , който да забранява на партии да харчат или да ги задължава спестяват , това е въпрос на вътрешна организация , може да попиташ чичо ти - той ще даде отчет... kigebr , само за вас е характерно да плюете и си търсите повод да го направите , което показател за общата ви култура....
-1
 
 
Але къде са зодиярок, ганделино ,елестар ?Гледам тролчетата на БСП не им се пише под тази тема....иначе първи скачат да плюят по ГЕРБ Борисов....първи в коментарите за защита на паметника на окупатора висящ над главите ни! "АЛЕ ДРУГАРЕ къде сте бря "
+3
 
 
Два милиона за европейските избори и накрая пак ядохте пожарникарския маркуч ма кифло.Само затова трябва да те изгонят като кирливо псе.Уууууу
+3
 
 
И тези държава искат да управляват....в средата на годината изхарчили всичко!Лошото е ,че има бетонови глави които продължават да гласуват за тази измет!ДА "живее" Альоша другари!
+4
 
 
от форумите: " Другарката Нинова ВСЕКИ МЕСЕЦ си прилапва от партийната каса по 10 000 за това, че води стадото балъци и изкукали пенционери. Същото правят и дртугарите и в Позитано както и тези на ръководни места в страната.Пука им на оядените гушки за дереджето на раята и будалите които все още гласуват за тях ...."
+5
 
 
То и в политиката е така.Има партии спестяват.Има партии харчат преди да са свършили нещо.БСП то много гладно.10 г.постиииии :)
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: