Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Николай Събев предложи равен брой разрешителни за българските и турските превозвачи
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:49 / 07.01.2022Коментари (0)335
©
Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев отправи покана към турската държава за провеждането на среща на ниво министри и посещение на ГКПП "Капитан Андреево–Капъкуле“. Планира се срещата да се проведе в края на месец януари т.г., като в нея ще участват представители на отговорните институции на двете държави. Това стана ясно по време на разговора на министър Николай Събев с посланика на Република Турция в България Айлин Секизкьок, съобщават от ведомството.

На срещата с турския му колега, министър Събев ще постави въпроса за актуализиране контингента разрешителни, разменян ежегодно между двете страни така, че той адекватно да посрещне нуждите на превозвачите. Министър Събев настоява за еднакви условия на работа за българските и турските превозвачи.

“Решени сме да ускорим икономическия растеж на България, като създадем много възможности на транспортната индустрия. Съвместните действия със съседна Турция трябва да осигурят бързо и лесно преминаване през граничните пунктове, както и да гарантират равни възможности пред българските и турски превозвачи", заяви министър Николай Събев.

По време на разговорите с посланика на Турция бяха разгледани параметрите за намаляване на времето за преминаване на тежкотоварни автомобили през граничните пунктове между двете страни. Постигнато беше съгласие за разширяването на пропускателния капацитет на ГКПП "Капитан Андреево–Капъкуле“ и ГКПП "Лесово–Хамзабейли“. Министър Събев увери посланик Айлин Секизкьок, че българската страна ще предложи готови решения на предстоящата среща с турския му колега.

Министър Николай Събев информира посланик Айлин Секизкьок, че България подкрепя изграждането на Ро-Ро терминална линия между пристанище Бургас и пристанище Карасу. Това ще подобри транспортната свързаност между двете държави, което е от голямо значение за развитието на региона, посочи министърът. Всяка възможност за увеличаване на стокооборота между България и Турция и стимулирането на икономически растеж трябва да бъде използвана, посочи още министърът на транспорта и съобщенията.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: