Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Николай Николов: Никога не е имало толкова населени места без ток
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:59 / 09.03.2015Коментари (0)355
© Blagoevgrad24.bg
Не е имало такова бедствие от изграждането на настоящата енергийна система. По 36 далекопровода в момента не тече ток, като за някои от тях възстановяването няма да може да стане в близките дни. Това заяви в "Тази сутрин" по bTV директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Той заяви, че служителите на МВР съдействат на Енергийния системен оператор и на електроразпределителните за възстановяването на тока, но щетите са много големи и е възможно възстановяването на места да продължи дни. Днес, ако времето до позволява, хеликоптери на ВВС ще облетят и проверят далекопроводите.

"Стотици тоново лед има върху кабелите. Там където не ледът ги е скъсал, дървета, съборени от тежкия сняг, са свършили работата", заяви Николов. И допълни, че около 850 населени места остават без ток.

По думите му се предоставя високопроходима техника и на мобилните оператори, за да може да захранят генераторите си. Има готовност да се доставят лекарства, храна и стоки от първа необходимост на труднопроходимите места. Няма информация за бедстващи хора.

Николов заяви, че 17 души в хижа "Христо Ботев" остават блокирани, но са в добро здраве, имат храна и са на топло. Блокирани на Кръстова гора пък са при монасите и също се чувстват добре.

"Повече от 2000 служители на МВР са на крак трето денонощие. Като се имат предвид екипите на ЕСО, енергото и доброволците, повече от 10 000 човека са на терен", посочи шефът на пожарната. Той допълни, че всеки може да се включи с помощ, като желаещите трябва да заявят това в областните щабове или при кмета.

"Доброволците са с нас по-скоро да разчистим пътя, да отнесен лекарства, храни и стоки от първа необходимост. Стотици хора се включват, но единици са тези, които създават шум в медиите", каза той.

По думите на комисар Николов язовирите се поддържат в обемите, които са разпоредени. В момента два язовира преливат, но без никаква опасност. Предупредени са гръцките и турските власти, посочи той.

Николов подчерта, че именно това е следващият терен, пред който ще бъдат изправени служителите на МВР - топенето на снеговете. Според него добрата новина е, че температурите няма да са твърде високи, за да доведат до бързо топене.


Още по темата: общо новини по темата: 118
17.01.2016 »
20.03.2015 »
19.03.2015 »
18.03.2015 »
16.03.2015 »
15.03.2015 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2023 г.
Опасна борова процесионка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: