Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Николай Цонков: Ние даваме решения в държава, управлявана на автопилот
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:50 / 04.12.2020Коментари (0)736
©
От БСП са готови да помогнат по всякакъв начин – и на първа, и на втора, и на трета линия, потвърди разположението на партийните членове на Столетницата да се отзоват с подкрепа в кризата народният представител от БСП Николай Цонков в ефира на Евроком.

"В момента хаосът в системата е толкова голям, че трудно може да се реализира каквото и да е решение от това управляващо мнозинство и това правителство“, коментира безпомощността на властта той.

По повод днешния скандал в Народното събрание с ваксините и нежеланието на мнозинството да ги формулира като "доброволни и безплатни“, социалистът заяви: "Аз лично се срамувам от поведението на управляващото мнозинство и тези сцени, които се разиграха днес. За пореден път виждаме, че има една безидейност, управленска немощ, която се прикрива през един театър, който се разиграва в парламента от управляващите, които упорито крият г-н Бойко Борисов“.

По думите на депутата от БСП е всеизвестно е, че има голямо медийно затъмнение, което се налага от управляващото мнозинство, включително и в Народното събрание. "Цензурирани сме, не ни се дава думата, заглушава се това, което говорим, само и само да не се чуе думата на опозицията, която защитава българските граждани“.

Той констатира, че близо една година не са виждали очите на премиера в парламента като добави: "Имаше план, който беше приет за готовност на България по време на пандемия, друг план за ваксинация, който трябва да бъде приет, днес гласуваме закупуването на ваксините, а Бойко Борисов отново отсъства. Според управляващите това е от компетенцията на здравния министър, но всъщност се оказа, че те не са наясно с много от нещата, които трябва да се случат.“ По този повод социалистът попита кога ще дойдат ваксините, кой ще бъде ваксиниран, и какъв точно ще бъде планът за ваксинация.

Николай Цонков добави: "Народното събрание трябваше да бъде запознато с всички възможни източници на ваксини и кои са най-добрите за българските условия. В една такава криза, в каквато сме попаднали в момента, ние нямаме никаква предвидимост от страна на правителството, решенията се сменят ежечасно, и българските граждани се чувстват не просто несигурни, а застрашени за техния живот и оцеляване.“ Според него не е сигурно тези ваксини дали наистина ще бъдат доброволни и безплатни, тъй като се намираме в управленски хаос от много време.

"Припомням, че вече приетия план за готовност при пандемия, ние настояваме за него от 8 месеца. Къде е отговорността на правителството и лично на Бойко Борисов? Той трябва да поеме пълната отговорност за преодоляване на кризата, но той не се държи държавнически и далновидно“, каза още той по темата за здравето.

Като заместник-председател на комисията по отбрана, Николай Цонков припомни: "Ние предложихме да бъдат заделени около 10 млн. за закупуването на няколко медицински хеликоптера, но управляващите категорично отказаха да бъде отпусната тази минимална сума. Това за пореден път показва отношението на управляващите към здравето на българските граждани. Отделяме средства за отбрана, но не можем да отделим една пренебрежимо малка сума, за да купим 2-3 хеликоптера, които да решават национални здравни проблеми“, възмутено коментира той.

Според депутата от левицата предложенията на БСП не се гласуват от управляващите, заради неосъзнаване на сложността и мащаба на проблемите. "Ние даваме решения, които работят, но от другата страна не чуваме аргументи защо им се противопоставят, чуваме само мълчание. Това е начинът, по който се управлява държавата. Бойко Борисов я е оставил на автопилот. Не стои в София, ходи по магистралите, среща се с хората през прозореца на джипката, няма го в парламента, където периодично трябва да се отчита. За него магистралите са на първо място, дори преди здравето на хората“.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: