Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Никола Рахнев за ситуацията в Карловско: Някогашни тротоари - засадени с картофи, а в балкана продължава да се сече - абсурдно е!
Автор: Йоланда Пелова 19:35 / 29.05.2024Коментари (2)909
©
Абсурдно и абсолютно неприемливо е две години след наводненията в Карловско държавата все още да мисли кога ще има пари за възстановяване на засегнатата инфраструктура. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Никола Рахнев, основател на Гората.бг. 

По думите му доброволците са тези, които са върнали надеждата на хората, а не държавата: "Това бяха онези десетки хиляди хора от цяла България, които се стекоха на помощ - чистиха кал, ринаха и правежа каквото е нужно, за да стане малко по-добре. Милиони се събраха от доброволците. Най-добрата помощ е навременната. Седем-осем дни не бяха минали от общината да проверят живи ли са тези хора или не, а на втория ден ние бяхме пристигнали с хиляди кофи, ботуши, лопати, средства и много доброволци. Пристигаха вода и храна от цяла България, защото хората помагаха. Държавата и местната власт бе тотално неадекватна, такава си остана и докрая. Не съм учуден, че две години по-късно ситуацията не е никак добра".

Никола Рахнев обяви, че във всяка една западна или европейска държава, когато има бедствие, има начин за действие и процедури: "Хората се събират, решават бързо, а в България месеци наред държавата отсъстваше, когато положението бе критично, заставам с името си, защото аз бях там. Ситуацията в Карловско отпреди близо две години бе едно от най-тежките неща, които съм виждал в живота си. Никой не може да си го представи, защото всичко, което видяхме по медиите и снимките бледнее, накъдето и да се обърнеш имаше планини от наноси, тиня, дървета, камъни, преобърнати автомобили - хора, държат главите си, къщи пълни с вода, няма пътища, няма тротоари, няма огради, няма инфраструктура - нещо невиждано.

Според Рахнев бедствието в Карловско продължава да бъде на гърба на хората: "Хората, които бедстваха искат ние отново да се върнем там, намираме се в дъждовен период и всички са притеснени, защото споделят, че в балкана продължава да се сече, коритата на реките бяха изчистени дотолкова, доколкото, че ценните фракции, които могат да се продадат бяха извадени, а другите бяха натрупани на камари отново край реката и те се свличат край деретата вътре. Няма никаква превенция!

Свързах се с хора от Каравелово и те ми споделиха, че е оправен е един ключов мост, поправени са няколко улици, качеството на ремонтите е ниско, но далеч не са направени неща за 20 млн. лв. Такава е и ситуацията в съседните села. Хората нямат инфраструктура, нямат канализация, някой дори бил засял картофи на тротоара, който някога бил тротоар, но сега било градинка, защото така и така било кална камара. Неработещи детски градини, въпреки, че са получени стотици хиляди левове за тяъхното стартиране и възстановяване".

Още по темата: общо новини по темата: 93
05.06.2024 »
30.05.2024 »
30.05.2024 »
29.05.2024 »
29.05.2024 »
29.05.2024 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 31.05.2024 г.
0
 
 
Парите от помощите къдеса .в държавата няма никакъв контрол.
Aнонимен
на 30.05.2024 г.
0
 
 
Абсолютно е прав. Напълно подкрепям. А ако дойдете в Каравелово ще ви покажа много и интересни неща.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: