Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нешка Робева: Борисов да се отърве от глупаците около себе си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:33 / 19.05.2016Коментари (6)687
©
Правителството връчва орден "Стара планина" или да награди, или да унижи и смятам, че искат да ме унижат. Тази позиция зае треньорът по художествена гимнастика Нешка Робева по повод отказа й да бъде наградена с най-високото държавно отличие. Преди ден тя оповести позицията си, след като стана ясно кои министри са гласували "за" и кои "против". Треньорката беше предложена от министъра на културата Вежди Рашидов по идея на инициативен комитет за заслуги в областта на културата.

Достойнство или дрънкулки

"Нямах друг избор освен да върна ордена. Човек трябва да реши дали държи повече на достойнството или на дрънкулките, които кой знае по какви критерии се раздават. Не искам да обиждам институцията или отличието, но трябва да се помисли процедурата", категорична беше тя. По думите й става ясно, че мотив за отличието е предстоящата й 70-годишнина и това е последна възможност държавата да я награди.

"Обиди ме човешката глупост. Такъв орден не може да има. Не съм просяк и смятам, че има елемент на гнусотийка и глупост и да я приема бих била унизена. Явно министрите знаят повече за Нешка Робева", допълни треньорът с уточнението, че обсъждането на правителството е било умишлено разгласено. Тя смята, че трябва да се променят правилата по присъждането на ордена и евентуално народът да определя.

Бареков - най-голямата грешка

По повод участието на Робева в политиката и подкрепата й за проекта на Николай Бареков "България без цензура" тя беше категорична, че това е най-голямата й грешка. "Кой от всичките в Министeрски съвет не са били в положението на Бареков. Всички се клеха и всичко е пазарлък", обясни тя, акцентирайки, че наградата не идва заради политическия й живот и е ясно, че има гаф и че не може да го приеме.

Нешка Робева призова премиерът Бойко Борисов да се отърве от "глупаците около себе си и "ако правят нещо да го правят като хората". По време на обсъжданията на ордена в МС стана ясно, че Борисов е подкрепил награждаването й, а според треньорът той има най-голямо основание да каже не. "Не съм крила отношението си към ГЕРБ и ръководството им", обясни тя.

"Не съм дошла да критикувам управлението, против съм този начин на работа. Да си наложим един нов Тодор Живков ...ама няма. Той Бойко може и да прилична на него, но онзи беше хитрец и знаеше как да разбърка плъховете в торбата за да не я прегризат", обясни тя.

По думите й е имало още едно предложение за награждаване с високото отличие - по повод 100-годишнината от рождението на Васил Левски. Тогава също го е отказала. Самата тя беше категорична, че има "кош с отличия" и още едно не й е нужно. "При всичките години съм оцеляла защото имам подкрепата на народа си. И колкото и да звучи самохвално имам любовта на народа си. Всичко, което правя го правя под прожекторите", заяви тя.

Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.05.2016 г.
0
 
 
Тази някой ,слуша ли я?????
Aнонимен
на 19.05.2016 г.
0
 
 
Да беше върнала парите в КТБ които лапна от Бареков ;)
Aнонимен
на 19.05.2016 г.
+1
 
 
И ние да се отървем от глупаците около себе си, които гласуват за глупаци като глупака и глупаците около него ;-)
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: