Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Неочаквана новина за шофьорите!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:49 / 19.11.2022Коментари (0)339
©
Трябва да се работи в посока увеличаване на минималната работна заплата. Когато има висока инфлация, разходите на хората растат, а приходите им не догонват тази инфлация. Това коментира пред NOVA вицепремиерът по икономическа политика Христо Алексиев и уточни, че се придвижат допълнителни срещи с работодатели и синдикати.

"Ние работихме в две основни посоки - стопиране на инфлацията. Което успяхме да постигнем. Данните за октомври показват, че реално инфлацията вече върви надолу. Това не се е случвало от началото на тази година. На второ място - да приложим всички необходими мерки, за да може доходите на хората да догонят нивата на инфлацията", допълни той.

Доставките на газ

Алексиев обясни, че служебното правителство е работило целенасочено и приоритетно, за да има гарантирани доставки на газ. "Ние обявихме прозрачни процедури за доставка на синьо гориво. Това ни помогна да постигнем много добри и по-ниски цени. Остава един основен проблем - липсата на слотове. Водим активни разговори с Гърция, Турция, Италия и с Хърватска за осигуряване на тези слотове", уточни министърът.

Мярката за горивата

Вицепремиерът подчерта, че кабинетът "Донев" е взел решение да финансира допълнително мярката за горивата  и отстъпката от 25 стотинки за литър да продължи до края на декември: "За следващата година подготвяме друга мярка - пак за компенсиране на високите цени на горивата. Тя ще бъде по-насочена към най-уязвимите слоеве на обществото, а не парите да се раздават на калпак", каза Алексиев.

За декември се предвиждат около 40 млн. лева за мярката.

"Работим по няколко неща за мярката - първото е критерият да е подоходен. Хората, които са с най-ниски доходи, да могат да се възползват. Мярката ще бъде насочена към всички нуждаещи се от транспорт. Работи се върху критериите и те ще бъдат обявени следващата седмица", обясни той.

Освен за личните автомобили, ще има компенсация и за хората, които ползват обществен и железопътен транспорт. "Какъв ще е размерът на отстъпката зависи от прихода. Призовавам депутатите да приемат колкото се може по-бързо законодателните промени, които сме предложили, свързани с изземване на свръхпечалбите от енергийния сектор и този на горивата", добави Алексиев.

Вицепремиерът се похвали, че откакто е дошъл служебният кабинет, цените на горивата са спаднали с 30-40 стотинки. "В момента България има най-евтините горива в цяла Европа. Те дори са по-евтини от тези в Сърбия", заяви той.

Ако се наложи, Алексиев обясни, че е готов да остане още един мандат в стола на служебен вицепремиер: "Предпочитам да не се налага, но ако се наложи, няма голям избор. Щом съм тръгнал, трябва да си довърша делото", коментира служебният министър на транспорта.

Още по темата: общо новини по темата: 442
22.03.2024 »
11.03.2024 »
01.03.2024 »
29.02.2024 »
20.02.2024 »
18.02.2024 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: