Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Назначени са трима заместник-министри
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:50 / 23.06.2023Коментари (1)216
Трима заместник-министри са назначени в три министерства, съобщиха от правителствената информационна служба.

Наталия Митева е назначена за заместник-министър на образованието и науката. Притежава богат международен опит в образованието, в това число е заемала позицията мениджър "Стратегически програми за образованието“ в Гугъл. Работила е активно с Колумбийския университет и педагогическия колеж Банк Стрийт в Ню Йорк в сферата на педагогически практики и ефективните технологии за преподаване. Завършила е магистратура по публични политики в Мерилендския университет в САЩ и бакалавър по международни отношения от Колумбийския колеж в САЩ. Заповедта за назначаването на Наталия Митева като заместник-министър на образованието и науката ще влезе в сила от 3 юли т.г. Постът освобождава Надя Младенова, считано от 1 юли.

Георги Николов е назначен на длъжността заместник-министър на правосъдието. Той е съдия в Административен съд-София област. Преди това е бил председател на Районен съд – гр. Сливница. Бил е също военен следовател в Софийска военно-окръжна прокуратура в периода 1997-2003 г. и адвокат в периода 1992-1997 г. По образование е юрист, магистър по право на ЕС от СУ "Св. Климент Охридски“.

Поста заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика поема Мая Василева. Тя има дългогодишен ръководен и експертен опит в сферата на социалната политика. В периода 2019 г. - 2022 г. заема длъжността заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, където отговаря за развитието на социалните услуги за пълнолетни, изпълнението на политиката за хора с увреждания и предоставянето на социални помощи. Има дълъг професионален стаж в община Ловеч, като от 2013 г. до 2016 г. е директор на дирекция "Социални дейности и здравеопазване“. Притежава магистратура по "Публична администрация“ и бакалавърска степен по "Социални дейности“ от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий“.

Днес по лични причини Мария Бояджийска отказа да заеме поста заместник-министър на околната среда и водите. Въпреки това, тя ще продължи да работи в областта на околната среда и устойчивото развитие в съответствие с принципите си.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
За това ли и техните Очни лекари са също толкова ограничени като Българските! Защото и техните специалисти са учили в същите тези институти и колежи като тази госпоица! Съжалявам но някои неща няма как да научиш, ако нямаш генетично вродена заложба да откриваш взаимодействието между нещата! Съжалявам такъв интелект аз още не съм видял! Въпреки, че са налице всички предпоставки и знания по всичките тези въпроси!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: