Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Нашенци масово отскачат до Одрин заради евтини домати
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:37 / 10.09.2020Коментари (14)473
©
Нашенци масово пътуват и пълнят чантите в югоизточната ни съседка след отпадането на 14-дневната карантина и премахването на изискването за направата на PCR тестове. Над 20 000 души са преминали границата само за два дни, отчетоха от граничните пунктове Капитан Андреево и Капъкуле. Заради огромния наплив от пътуващи са се образували задръствания, обясниха още граничарите.

Масово струпване на хора е имало и на пазара в Одрин, където проверка на "България Днес" показа, че цените са в пъти по-евтини, отколкото у нас. Килограм домати се продава за 50 стотинки, докато по родните тържища е почти невъзможно да бъдат намерени под левче.

В големите супермаркети цената скача до 2,50-3 лева за килограм. Друг сезонен зеленчук - патладжанът, също е на много по-приемливи цени. Килото на одринския пазар е левче, докато у нас е двойно повече. Традиционно от години перилните и почистващите препарати в югоизточната ни съседка са много по-евтини, отколкото у нас. Това е повод не само обикновените пазаруващи, но и търговци да пътуват и да купуват големи количества, за да зареждат обектите си.

Осезаема разлика има и при дрехите. Най-скъпите дънки са по 25 лева за чифт, като могат да се намерят и за 15 лева. Тениски по 3 лева се срещат почти навсякъде и също се купуват в огромни количества. Сериозен интерес има и към училищните пособия за началото на учебната година.

Подготовката на дете с раница, тетрадки и останалите необходими неща излиза наполовина по-евтино, отколкото, ако трябва да си ги набавите в България, кълнат се доволни потребители.

"Дори с парите, които даваме за гориво, пак излиза по-евтино да се пътува до Одрин. Хем правим разходка, хем пазаруваме на добри цени. Карантината ни спираше, но сега можем отново свободно да се движим", разказаха с голяма усмивка пред "България Днес" свиленградчани, които са сред най-честите посетители на популярния пазар в Одрин.

Задължително на влизане и излизане от тържището в турския град хората се дезинфекцират, за да не разнасят заразата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Българинът обича да еничарства! Дай му далавера и чалма на главата слага!
-2
 
 
Е по прости сметкаджий не съм виждал, по надолу до един коментарите са ви пълна смехотворница, казва се аз съм евтин на брашното скъп на триците отговорете си на въпроса малаумници!
+1
 
 
Никой не казва да отидеш в Турция с 40 или 200 лв. Ние например отиваме с 5000 лири минимум и пазарим яко...с праха за пране сапуни шампоани които сме купили оттам изкарваме една година без да пазарим от Бг. Дрехи пазарим от обувки до шапка. Така че на мен и сега ми отърва.на когото не му отърва да пазари в Бг. Всеки сам преценя за себе си.
0
 
 
Едно семейство...., за 3 месеца..... 1.1 прах...., спестява 5 лева 2.блузи за 4 души, спестява 20 лева 3.дънки за 4 души, спестява 30 лева..., има няма 4.от супермаркет ще спести от зехтин, газирани и сладки...., който НЕ СА МУ НУЖНИ, АМА ХАЙДЕ....., 40 ЛЕВА..... Така, досега спести близо 100 лева...... Път от Пловдив до Одрин, 2 посоки - над 360 км по 7 литра, по 1.86 =минимум 50 кинта. Чакане поне 3 часа в 2 посоки-безценно. 5 кинта да ти пръснат кочината с която си отишъл. 5 кинта за мангалитее паркинг. 2-3 пъти спиране за кафе на магистрала - по 10 лева (3 души)---30 лева. Там като седнеш да хапнеш, и се правиш, че си милионер, а си отишъл с 20 лева в джоба, по 13-15 лева..... И какво става, че за едни дънки, 2 блузи и 1 захтин с кока кола си вътре!!!!! Там се ходи ако имаш бизнес, да напълниш 2 буса със стока и да изкараш пари..... А не за 2 блузи на ВАSIK, за 4 лева и след 1 пране вече да е пижама..... ХАХАХА..... Българина съм го признак....., ако става въпрос за море му ДАй да се фука на Гърция, щом е въпрос за да си купи нещо..., там вече е за евтино то........ Може да дава 20 лева за октопод и калмари, 6 лева за бира, 50 лева за пиене за да получи БЕЗПЛАТЕН ШЕЗЛОНГ, 14 лева за салата....., а ходди на Одрин за 4 лева блуза????? Баси логиката..... Нека поне един напише, че си е взел блуза на адидас за 90 кинта, че е отишъл на Малдиви, Хаваи, Бали, Пукет..... Било евтино на Одрин...., евтино е да идеш с 5 бона, да напазариш, и да изкараш 10 бона....., такива като нас за един прах и 1 зехтин с 40 лева в джоба си е жива набутвация и губене на ден...... По добре да работя, да изкарам 100 лева, и да ида на центъра да се разкарам и купя нещо, а не да пълня гушата на брадати мазни башибозуци....
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: