Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Най-сетне наложиха мораториум върху шистовия газ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:13 / 18.01.2012Коментари (30)746
©
Депутатите наложиха мораториум върху добива на шистов газ и прилагането на метода на хидравлично разбиване и сходни на него методи при проучване и добив на нефт и природен газ на територията на страната. Мораториумът беше предложен от РЗС, а от ГЕРБ добавиха, че забраната ще е безсрочна и да важи за цялата територия.

Темата очаквано предизвика скандал между ГЕРБ и опозицията. 166 депутати подкрепиха забраната, шестима от Синята коалиция бяха против, а трима се въздържаха - един от ГЕРБ и двама от сините. Валентин Николов от ГЕРБ припомни на колегите си, че при повдигането на въпроса за шистовия газ и “Шеврон" премиерът е казал от трибуната, че ако има предложения за мораториум, ще говори с народните избраници от ГЕРБ и ще се опита да ги убеди, да се приеме мораториум.

"И това се случи. ГЕРБ показва за пореден път, че работи с гражданското общество и се вслушва в думите му", каза зам.-председателят на парламентарната група на управляващата партия. От своя страна депутатът от левицата и бивш енергиен министър Петър Димитров апелира към колегите си от ГЕРБ: "В понеделник бяхте слепи, във вторник ви събра Бойко Борисов и вие прогледнахте. Ами всеки ден да ви събира да ходите с широко отворени очи".

Валентин Николов обясни, че управляващите искат да забранят технологията "хидрофракинг", независимо от коя компания се прилага. "Единственият доставчик на газ за съжаление за момента в България изцяло е “Газпорм". Ако “Газпром" иска да проучва за шистов газ, може би вие със сигурност ще се съгласите", каза депутатът от ГЕРБ.

Лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов обясни на колегите си, че с тази забрана се рискува да се забрани това, което е вършено в последните 50-60 години, за да се създаде геоложката карта на страната, което той определи като "крайна недомислица".

Източник: в. "Стандарт"

Още по темата: общо новини по темата: 12
07.07.2022 »
16.04.2021 »
07.09.2014 »
26.03.2014 »
28.11.2012 »
18.01.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
оооооххх не вярвам заради шистовя газ заплатите да се качат от 300лв до 2000лв (което би триябвало да е нормална минимална заплата за 35 часа работа седмично)
Aнонимен
на 19.01.2012 г.
0
 
 
Не съм се съмнявал, че ГЕРБ ще погледнат сериозно на проблема. Методът е не само доказано вреден, ами и с просто око се вижда че е с непредсказуеми последствия. Радвам се за българската природа, храна, вода, деца, хора, животни и растения. Това, че американските емисари защитават интересите на американската компания е естествено. Също както българското правителство на ГЕРБ защити интересите на България. По-голямо богатство от живота и здравито няма!
-1
 
 
Да, ама БСП нямаше да го направят!!!!
+1
 
 
Господин Апостолов чувал съм, че зеленчуците са като пвц, но какво общо има пустеещите земи във Видин или Шопландия с това да се обработва за нещо дори и за това. Всички викате, че няма работа и искате пари, пенсии и хубаво образование, но като няма фирми, които да налеят пари в държавата няма да стане. има технологични процеси (повтарям се), които ако се спазят процента на замърсяване ще е по-малък от този на столицата. Обичам България, но искам и народа да е добре, да не живее в мизерия.
-2
 
 
пропуснахме шанса да сме газово независими от русия. след време ще стане така ,че ще съжаляваме за това че пролетариата и простолюдието си е наложило волята над мислещите,но и власта сгреши,защото точно това и е функцията да преценя ,кое е по-добро за страната,естествено при минимален риск за природата и здравето,а не да кляка пред партийните интереси на комунистите,еколозите и шепа традиционно протестиращи.
+2
 
 
Боко най-сетне вдяна, че ще направи голяма грешка и даде заден ход. Сега остава със закон да се забрани!!!
+1
 
 
И ми повярвай, но българия дествилно трябва да се спазва. Тук в франция зеленчуците и плодовете нямат вкус като в бг...
+1
 
 
Да сме си бедни ок!!! Но не да разрошим родината си! Тя е единствена ! Господин табов...
-1
 
 
и сега стотината (платени) и стотина заблудени плюнчовци които протестираха сега какво,ще правят чудно ми е следващия протест за какво ще е ?Но няма значние бас връзвам,че ще видим същите муцуни....мога да кажа едно на тези които протестират ЩО НЕ ХОДИТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ ПОНЕ ЗА ГОДИНА(ДА ВИДИТЕ КАКВО Е ДА СИ БЕЗ РАБОТА ЕДНА ГОДИНА)ПОСЛЕ ЩЕ ВИ ПИТАМ ДАЛИ ЩЕ ПРОТЕСТИРАТЕ АЗ СЪМ УБЕДЕН,ЧЕ 90% ОТ ХОРАТА КОИТО ИМАТ НЕщАСТИЕТО ДА ЖИВЕЯТ В ТОЗИ РЕГИОН БИХА ПРИЕЛИ ДОБИВАНЕТО НА шИСТОВ ГАЗ С НАДЕЖДА ЗА РАБОТА И ПО-ДОБЪР ЖИВОТ!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: