Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Наглост! Мъж, запалил възрастни хора в домовете им, иска по-малка присъда
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:37 / 10.01.2019Коментари (0)648
©
Състав на Апелативен съд – Варна днес разгледа жалба срещу 30-годишна ефективна присъда на ОС – Търговище, произнесена спрямо Атанас А., признат за виновен за две убийства на възрастни хора, извършени чрез палежи, за да се прикрият кражбите от домовете им.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че през юли миналата година, при условията на съкратено съдебно следствие, за извършените две умишлени убийства Окръжният съд в Търговище присъди на 20-годишния подсъдим доживотен затвор, който замени с наказание 30 години лишаване от свобода при строг режим. Първата съдебна инстанция е присъдила общо 100 000 лв. обезщетение на близките на загиналите мъже. Близо 15 000 лв са присъдените разноски, направени както в хода на досъдебното производство, така и пред ОС – Търговище, в това число и 4750 лв обезщетение за нанесените имуществени вреди.

Първото от деянията било извършено на  1 август 2017 год. в с.Здравец, община Търговище. Атанас проникнал в дома на 81-годишния А.П. и откраднал 60 лева и две тонколони. В кръчмата на селото подсъдимият дочул, че старецът се оплакал за извършената кражба и решил да си отмъсти. Възползвал се, че старецът се прибрал в дома си пийнал и заспал, и на 12 срещу 13 септември 2017 г. Атанас влязъл в дома му отново. Намерил 40 лева, след това запалил вещите в дома на възрастния мъж, който изгорял при пожара.

Със същата цел на 14 срещу 15 октомври 2017 г. Атанас проникнал и в дома на 85-годишния Т.И. Намерението му било да открадне от възрастния мъж машини и железни инструменти, както и парите от пенсията му. Възрастният мъж усетил нашествието в дома си и разпознал нападателя. Атанас го ударил в главата, след това запалил цигара и я хвърлил върху вестници и дрехи, които разпилял при тършуването за пари. След като огънят бил потушен, било открито мъртвото тяло на стареца.

След произнасяне на присъдата и привеждането на подсъдимия в затвора, той изпратил до прокуратурата писмо, в което разкрил, че имал съучастник. Днес поиска от апелативния съд да намали размера на присъденото му наказание. За разлика от него, представителят на държавното обвинение намира, че присъдата на ОС – Търговище е справедлива и мотивирана.

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в 2- месечен срок.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: