Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Над 650 ученици от 33 града стартираха петата година на програмата "Тийноватор"
Автор: ИА Фокус 13:40 / 03.11.2022Коментари (0)197
© Тийноватор
Програмата за насърчаване на стартъп културата и бизнес мисленето с ръст от 13 пъти спрямо първата си година

Над 650 ученици стартираха в петата година на Тийноватор - програмата за насърчаване на бизнес мисленето, екипната работа и стартъп културата у активните младежи от 16 до 18 години. Учениците работят с над 80 ментори от цялата страна - опитни предприемачи от различни сфери на бизнеса.

Тийноватор 5 е със стартъп клубове в София, Пловдив, Стара Загора, Враца, Своге, Ловеч, Перник, Русе, Плевен, Бургас, Варна, Пазарджик, Благоевград и др.

Срещите между менторите и учениците са ежеседмични, в продължение на една учебна година, и се движат по специално разработена програма от теми, благодарение на която учениците да се научат как се прави бизнес от “А до Я". Тийноватор помага на учениците да открият страстта си и да я превърнат в бизнес, като отключат креативното си мислене и развият редица ценни умения - ефективна работа в екип, презентиране пред инвеститори, управляване на времето, адаптивност, критично мислене и други т.нар. меки умения. Програмата залага на ученето през практика и през опита на менторите.

“В Тийноватор учениците разбират, че не е нужно да си добър във всичко, а да намериш истинската си сила, както и че провалите са важни за събиране на мъдрост по пътя към успеха, а не повод за срам", казва Зорница Миткова, директор на програмата. "Менторите и учениците създават отношения в продължение на девет месеца и менторите са истински ролеви модели, на които младежите разчитат и след като завършат програмата".

“Teenovator е свързан с иновациите. А да “иновираш" означава да “си свободен": от ограниченията на това, което не знаеш, и това да ти помогне да влезеш в да те новите сфери на възможното", каза на откриването в живо включване от Калифорния основателят на Българския център по предприемачество Лари Бийл.

В края на четвъртото издание на Тийноватор учениците представиха 43 бизнес идеи на Финалното състезание и три от тях взеха финансиране за реализацията си.

Тийноватор се реализира пилотно в България от началото на учебната 2018-2019, когато в програмата участваха четири столични училища. В петата учебна година - 2022-2023, в програмата участват училища от 33 български града.

Тийноватор е 9-месечна програма, която развива меките умения (работа в екип, адаптивност, презентиране, управление на времето и адаптивност), стартъп културата и бизнес мисленето на учениците в 10-ти и 11-ти клас в цяла България.

Учениците работят с ментори - предприемачи и създатели на стартъпи, по специална учебна програма, базирана на учене през практика. В края на учебната година участниците в Тийноватор представят първите си стартъп компании пред жури от инвеститори и това е техният летящ старт в света на бизнеса.

Програмата е безплатна, с което дава равен достъп до предприемачеството на всички младежи в тази възраст. С това допринася за повече подговени отрано кадри за пазара на работна ръка и е инвестиция в бъдещето на икономиката на страната.

Фокусът е стимулиране на творческото мислене и увереността в собствените възможности и насърчаване на предприемаческия дух.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: