Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На косъм от голяма трагедия в училище в Пловдив
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:56 / 15.02.2022Коментари (2)284
©
Ръководството на УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД благодари на инспектор Илиян Гвоздев за оказаната спешна помощ на първокласник от ОУ "Васил Петлешков“ в Пловдив.

Случаят е от вчера, когато Гвоздев, който е началник на групата за контрол на движението по главните пътища и автомагистрали в сектор "Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР – Пловдив, се намирал в двора на училището. Около 14:00 часа той бил извикан на помощ заради припаднал първокласник в една от учебните стаи. Озовал се незабавно, като междувременно позвънил и на тел. 112 за линейка, разказват негови колеги.

В присъствието на медицинската сестра на училището, Гвоздев преценил, че случаят се нуждае от спешна реакция и решил двамата да откарат детето със служебния автомобил до близката УМБАЛ "Свети Георги“. С включени светлинна и звукова сигнализации на патрулната кола то било транспортирано за около минута до болницата и предадено на дежурния екип от Спешния кабинет.

Детето бе донесено на ръце от инспектор Гвоздев, без дишане и в кома, разказа д-р Кирил Атлиев, началник на Спешното отделение в УМБАЛ "Свети Георги“. Не е ясно какво щеше да стане, ако се бяха забавили, докато чакат Бърза помощ, добави той и подчерта, че реакцията на инспектора и медицинската сестра е била животоспасяваща.

Двамата с д-р Ахмед Чифчи, с когото били дежурен екип, възстановили дишането на детето, повикали анестезиолог и направили консултации с невролог и хирург. По-късно то е откарано с линейка в интензивното отделение на Детска педиатрия, където се намира и в момента с ясно съзнание, без затруднения в дишането и в стабилно хемодинамично състояние.

Като изказва благодарност и на медицинската сестра на ОУ "Васил Петлешков“ за проявената съпричастност, лечебното заведение призовава всички граждани да оказват първа помощ на всеки, който се нуждае от спешна реакция за превенция на живота.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Браво. Късмет, че е бил човека в училището и са реагирали. Дано детенцето се оправи напълно. Но се питам, ако докторите не бяха успели да го спасят, щеше ли да има критики, че човека го е закарал сам в болницата, а не е чакал линейка.
Свобода и свободия са две различни неща!
на 15.02.2022 г.
+3
 
 
Слава на Бога! Браво и за бързата и адекватна помощ! Добре, че на рецепцията не са тръгнали да искат лични данни.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: