Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На извънреден брифинг дадоха подробности за жестоко убийство в Бургас!
Автор: Стоян Маджиров 16:49 / 05.12.2019Коментари (0)487
© Blagoevgrad24.bg
Извънреден брифинг се провежда в Апелативна прокуратура – Бургас. Поводът за него е разкрито убийство, извършено през месец ноември тази година, предаде репортер на Burgas24.bg. На брифинга участие взеха: Иван Гешев – зам.-главен прокурор на България, Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, Иван Иванов – прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас, главен комисар Ивайло Иванов – главен секретар на МВР и старши комисар Радослав Сотиров – директор на ОД на МВР-Бургас.

Става въпрос за убийство от 16 ноември, извършено в землището на "Долно Езерово". Установен е извършителят и вече му е повдигнато обвинение.

"Благодаря на Окръжна прокуратура - Бургас и ОДМВР за добре свършената работа. Случаят е интересен, сложен и е положен много труд. Този случай онагледява това, че нашата съдебна система върши добре своята работа, на европейско ниво. Картината далеч не е толкова черна, колкото се представя. В България няма неразкрито убийство, ние сме изключително безопасна страна, работим много добре.", заяви Иван Гешев.

Този случай беше много тежък, благодарим на бургаските колеги и на колегите от София. И убитият, и извършителят са участвали в два въоръжени грабежа през 2015 г. в Айтос и 2016-а в София. Знам колко ни костваше да стигнем дотук, много безсънни нощи. Всичко беше плод на една добра екипна работа. Доброто взаимодействие накрая дава и своите плодове.", каза от своя страна гл.комисар Ивайло Иванов.

"17 дни денонощен труд ни коства всичко. Имаше множество издирвателни мероприятия, стотици разпитани лица. Претърсени заложни къщи, хазартни зали и др. Убийството е било в землището на "Долно Езерово", освен мястото и времето допълнително усложни разкриването. Вчера, наред с ангажираните служители, повикахме и екип от водолази, специално оборудвани. Претърсихме езерото Вая - вчера целия ден. Вечерта бе установено и самото оръжие, предмет на престъплението. Оръжието на престъплението е автомат. Започнахме от нулата, но събрахме достатъчно доказателства. Извършител и убит се запознават преди години в областта на строителството. Ходено е от адрес на адрес, без говорено по телефони. Извършителят е от Шумен, но живее в Бургас.", каза от своя страна старши комисар Радослав Сотиров.

Повече от брифинга чуйте в прикаченото видео.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: