Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На брифинг изнесоха още подробности за убийството край Добрич
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:04 / 27.09.2019Коментари (0)415
©
Все още не е намерено оръжието на извършеното в землището на село Котленци убийство в средата на месеца. Това съобщи на брифинг в Окръжна прокуратура – Добрич временно изпълняващият длъжността окръжен прокурор Златко Тодоров, предаде Радио "Фокус" – Варна. На този етап е установено, че използваното оръжие е само едно.

Убийството е извършено в нощта срещу 13 септември. Сигнал за случая е подаден 3 дни по-късно от гражданин, който е минавал случайно през местността, където е намерен трупът на убития мъж. Установено е, че жертвата се е завърнал в България на 10 септември и е трябвало отново да замине за Германия на 20 септември. На 12-ти този месец жертвата, заедно с двамата предполагаеми убийци, са били заедно в следобедните часове. Около 21,00 часа те са се почерпили. Предполагаемите извършители на деянието са видели, че жертвата притежава златни накити. Потърсили са безлюдно място за грабежа. Последвал е побой, също са нанесени между 14 и 16 прободни рани. Златните накити с тегло около 90 грама са взети и на следващия ден са продадени във Варна за около 3500 лв. След убийството едно от лицата, предполагаеми извършители на убийството, е заминал за Англия, където има данни, че работи неговото семейство. Другото лице е останало в България, установено е и впоследствие задържано. Дни по-късно е задържан на ГКПП - Варна на летището и другият предполагаем извършител на деянието, който се е завърнал от Англия по своя воля.

В случая става въпрос за грабеж, придружен с убийство при форма на извършителство съучастие. По информация на старши комисар Никола Панчев, директор на Областната дирекция на МВР в Добрич, няма данни задържаното в България лице да е работило. Жертвата имала брат близнак, който от 16 септември не го е чувал по телефона. Старши комисар Никола Панчев допълни, че задържаните досега не са били криминално проявени.

Мерки за неотклонение задържане под стража наложи Окръжният съд в Добрич преди дни на двамата младежи – на 18 и 19 години. Те са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че за времето от 12 до 15 септември 2019 г., в землището на с.Котленци, община Добричка, в съучастие помежду си, като съизвършители, са отнели златни накити от владението на 41-годишен мъж с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е бил придружен с убийството на мъжа. Окръжният съд, след като се е запознал с данните по делото и след преценка на доводите на страните, е счел, че в случая са налице всички предпоставки за вземане спрямо младежите на най-тежката мярка за неотклонение. Подобен случай на грабеж, придружен с убийство, е регистриран по-рано през годината в балчишкото село Сенокос.

Още по темата: общо новини по темата: 1
25.09.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: