Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
На 21 октомври инспектират пътя за Рилския манастир
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:12 / 20.10.2022Коментари (0)266
©
Архивна снимка
Инспекция на пътя за Рилския манастир ще се състои на 21 октомври, съобщиха от манастира. В нея ще участват представители на Областното пътно управление, полицията, пожарната и областната администрация, каза областният управител на Кюстендилска област Александър Пандурски пред БТА. 

Рилската света обител многократно предупреждава, че пътят до най-големия манастир в България - Рилския, е опасен за участниците в движението, заради неподдържането му. Според игуменът на манастира - Адрианополският епископ Евлогий, проблемът с поддръжката на пътя е от години. От Светата обител сигнализират постоянно институциите за непочистените канали, пълни с паднали камъни и скални късове, чието предназначение е да отвеждат дъждовната вода от склоновете на планината.

В началото на лятото беше извършено частично почистване на пътя, от град Рила до манастира, казаха от Агенцията "Пътна инфраструктура" за БТА. Граждани, които пътуват в района постоянно се оплакват, че отворените обезопасителни мрежи край пътя са предпоставка свличащите се от склона камъни да падат на пътя.

От управата на манастира твърдят, че пътния банкет от едната страна въобще не е почистен. Не се извършва и кастрене на клоните в по-високата част, което принуждава по-високите превозни средства да се движат в средата на пътя.

Все още не е завършено напълно и полутунелното съоръжение за укрепване и обезопасяване на срутището при 27-ми км на пътя. Предстои полагане на износващия пласт плътен асфалтобетон в участъка на срутището, хоризонталната маркировка и монтирането на новите пътни знаци. Там беше предвидено, след завършване на асфалтовите работи в отсечката, да бъде изградена контролно-измервателна система за проследяване на състоянието на съоръжението в процеса на експлоатацията му и монтирането на стълбове (репери), с помощта на които ще се наблюдават евентуални деформации. Към момента строителството е спряно, а движението в участъка се осъществява в условията на въведена временна организация.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: