Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мъжът на зверски убитата Виктория: Бездействието на държавата доведе до задушаването на малките оператори
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:59 / 12.05.2021Коментари (0)442
© бТВ
Телекомуникационната компания Виваком придобива Нетуоркс-България. Собственикът на Нетуоркс и ТВН гарантира, че условията и услугите на клиентите ще останат непроменени. Дружеството е еднолична собственост на русенския бизнесмен Свилен Максимов, бивш съпруг на убитата от циганин журналистка Виктория Маринова. Сделката е поредната за Виваком в сектора. Неотдавна Комисията за защита на конкуренцията разреши на телекома да купи и софийския доставчич на интернет и телевизия "Нет 1", бургаската "КомНет", както и пловдивската N3.

 

Нетуоркс-България е повече от 20 години на пазара на телекомуникационните услуги.  Покритието на мрежата му достига до домовете на десетки хиляди семейства в повече от 70 населени места в Северна България. От близо две години Нетуоркс e coбcтвeниĸ и на дocтaвчиĸa Oнлaйн Диpeĸт, които предлага услугите си в София. Компанията има близо 200 служители. Освен интернет и телевизия дейността и включва редица дейности за частни и бизнес клиенти като видеонаблюдение, ĸoмпютъpeн и ИT cepвиз, облачни пространства и други.

"През последните 5 години имаше много предложения от различни места. Това не е най-доброто от гледна точка на пари, но е най-доброто от гледна точка на бъдещето на Нетуоркс – инвеститорът е стратегически. Той купува компанията, за да я развива и най-вече за да използва опитът и ноу-хау на Нетуоркс, а не просто да я окрупни и препродаде“, казва Максимов пред tvn.bg.

- Каква е стойността на сделката? 

– След като получа парите, вие първи ще разберете, защото първото нещо, което ще направя е да отида и да си платя данъците. За разлика от всички "крупни бизнесмени“, аз няма да изнеса печалбата в чуждестранна или офшорна фирма, където данъкът е 0%, за да избегна плащането на данъци.

- Какво бъдеще виждате за по-малките телекоми в България през следващите 10 години?

– Бъдещето на малките телекоми беше решено още през 2014 година, когато българската държава, в лицето на ДНСК, пък и българският потребител решиха, че нямат нужда от малките телекоми. Това стана, когато се започнаха акции по рязането на кабелите на телекомите без да им бъде даден нужният шанс, без да им бъде подадена ръка (тук уточнявам, че имаше известни опити от страна на законодателя, но за съжаление изпълнителната власт предпочете спокойно да унищожи инфраструктура за милиони). Решението мина и през бездействието на държавата, в лицето на КЗК и МК, да изработят прозрачни и правила за определяне на справедливи такси за телевизионни права.

Съвсем нормално доведе до задушаването на малките оператори с ненормално и несъразмерно високи такси за права от страна на разпространителите на големи телевизии. И не казвам, че вината е в тях – те правят съдържание и си искат парите. Вината си е на бездействащата администрация. Решението да бъдат затворени малките телекоми премина и през услужливото бездействие на институциите по злоупотребата с господстващо положение от страна на големите телекоми – всички помните "бънделирането“ на услуги, в което се подбиваха безмилостно цените, а КЗК така и не намери време да се произнесе.

Тук, обаче, за разлика от другите случаи, е редно да засвидетелствам своята благодарност към българските потребители, които въпреки грозно ниските цени (например цена от А1 19.99лв за Интернет + ТВ + Диема + HBO + Макс спорт, при положение, че само цената на добавените услуги е над 22лв!!!), те не се подлъгаха и бяха лоялни към нас! Благодаря за което.

Не на последно място можем да посочим и прочутата наредба Н-18, която тормозеше бизнеса в продължение на месеци. Та виждате ли – всички тези действия и бездействия от страна на държавата и българският потребител ясно посочиха на малките телекоми, че място за тях вече няма. Бъдещето е на големите корпорации и разпределеният пазар без реална конкуренция.


Смятате ли, че нивото на услугите в бранша се подобрява или обратно?

– Според мен, качеството се подобрява, но това трябва да го кажат нашите клиенти, а не ние. Така е редно.

Бизнесменът възнамерява да остане в ИТ сектора, плановете му включват още развитие в сферата на Енергетиката и строителството.

Сделката подлежи на всички необходими одобрения от страна на съответните регулаторни власти и се очаква да бъде приключена през второто тримесечие на 2021 година.

Още по темата: общо новини по темата: 2343
15.05.2023 »
01.04.2022 »
31.03.2022 »
31.03.2022 »
30.03.2022 »
30.03.2022 »
предишна страница [ 1/391 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: