Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мъжът, който се опита да ограби банка, е беглец от затвора
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:25 / 18.12.2022Коментари (0)174
©
Районна прокуратура Сливен започна досъдебно производство за извършен опит за кражба от банков офис в центъра на града. Снощи около 19:00 часа 41-годишен криминално проявен мъж е влязъл в офиса и счупил стъклото на банката с паве. Той е задържан на място в офиса след включване на алармата. Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение. 

Мотивите на извършителя да влезе в банковия офис са били, че няма пари, след като дълго време е бил безработен. Той е от село Сотиря, многократно лежал в затвора за кражби и въоръжен грабеж, а престъпната му дейност е започнала още от непълнолетен. Осъждан е за въоръжен грабеж и бягство от затвора, каза днес районният прокурор Катя Стаменова. 

"От събраните по делото доказателства е установено, че същият се е придвижил с такси от село Сотиря до центъра на град Сливен, като предварително е взел решение да извърши кражба на пари от банков офис. След като е слязъл в центъра на град Сливен, забелязал бетоново блокче, което е използвал да троши стъклената витрина на страничен вход на банковия офис на "Пощенска банка". Носил е със себе си чукче, което да използва за взломяването на вратата", обясни Катя Стаменова.

"След като е проникнал в офиса, той е започнал да претърсва различни шкафове и чекмеджета, за да търси пари. Задействала се е алармата. Междувременно действията му са били забелязани от намиращ се наблизо свидетел, който е подал сигнал на 112. Непосредствено след това са дошли служители на Районно управление - Сливен, които са заловили лицето до входа на банката", добави тя, цитирана от БНР. 

Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение за опит за взломна кражба в условията на опасен рецидив, както и да бъде задържан за срок до 72 часа, като ще бъде внесено искане до Районен съд - Сливен за вземане на мярка за неотклонение – задържане под стража.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: