Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мъж показа касов бон и попита: Как е възможно? Сравнете с нашите цени и пуснете по една сълза!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:06 / 14.06.2022Коментари (15)445
© Фейсбук
"Какво се случва??? Приятели споделям с вас една днешна касова бележка от немски супермаркет в Италия. Като с нея искам да попитам съвсем човешки:

Как е възможно в свръх развити страни с огромни заплати да има такива цени?

Какво се случва в нашата страна? Кой кого лъже? Кой ни заблуждава? Кой печели на наш гръб? Защо народа обира винаги пешкира? Защо, Защо, Защо...

Обърнете внимание... Малка минерална вода /много добра/, цена за брой 0.27 ст.

Малка кола 0.56 ст.; Качествено капучино и мокачино/големи/ 1.26 и 1.46 лв. Вижте и другите продукти! Сравнете с нашите цени и пуснете по една сълза. А аз имах още такива бележки с продукти от първа необходимост, които просто не се сетих да запазя...". Това написа потребител на Фейсбук и изрази възмущението си. Касовата бележка е от известната верига магазини "Aldi", видя PLovdiv24.bg

Коментарите не закъсняха. Ето какво мислят хората:

- "Тегаво е в България, да. Вчера се върнах след месец из Португалия и Испания и там за 10 лв. купувах килограм охладена ципура, изчистена от супермаркет в мола. Тук една консерва риба тон е вече 7 лв.";

- "Аз живея във Финландия, държава със стандарт в пъти по- висок от България. Слънчогледовото олио е под 2,50 евро";

- "Дано хората в България се осъзнаят скоро!";

- "Дори и най-скъпото масло в Германия например е по-евтино от обикновеното в България. Дори сега, когато увеличиха хранителните продукти и там. И другото, което винаги сравнявам, е Филаделфията. 1,69 € на редовна цена.

Не зная дали е спекула или държавна поръчка да ни държат на прага на оцеляването";

- "Зависи в кой район на Италия сте. В Южна Италия цените са много по-ниски не само на кафе, капучино и т.н., но и хранителните продукти и на дрехите. От Рим нагоре картината е друга и заплатите не са изобщо както ги представяте. Средната заплата е 800 евро";

- "Разчитат на оборот, а тук на еднократна печалба! Точно, защото има разлика в доходите! А предполагам и корупционните схеми /на всички нива/, помагат за високите цени у нас!".

Още по темата: общо новини по темата: 50
19.03.2024 »
17.12.2023 »
30.11.2023 »
29.11.2023 »
31.08.2023 »
25.08.2023 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
До всички мангали дето реват кой се бил "събудил" и кой не....абсолютно е ясно на всички в България как ни грабят....ВИЕ не сте хитри-събудили сте....,ВИЕ сте страхливи мърши дето лаят зад оградата и си хапват мекото на леба...наистина ли си мислите,че хората тука са тъпи и не виждат какво става....ако всички избягат като Вас ,"душички",кой ще остане в родината...бабите и дядовците ли Ви...те ли ще ходят на протести,те ли ходят на жълтите паветата да мятат камъни...вместо да правите на мн умни и "сабудени",елата...и да изметем помията от България.... и не ми сравнявайте Алди с обикновенните магазини.Това е възможно най-евтиния магазин на планетата.Там съм виждал якета по 4 евро.Все едно да сравнявате "Руския пазар" с Главната улица или Витошка примерно.
0
 
 
Ние сами си го набутваме,а после се сърдим,че са ни опънали! Цените падат,когато няма търсене.Ние клиентите определяме цената,а не управниците. За едно олио с 40 стотинки по-евтино се избиха преди време. Като ти е скъпо не купуваш! Ама тиквите са дървени и не увират!
0
 
 
Не се казва обира пешкира а опира пешкира!
Aнонимен
на 14.06.2022 г.
0
 
 
Заради българския манталитет. мразите другите и това рефлектира върху вас самите. Българинът не се самообразова, а просто плюе другите. няма уважение към себе си и другите. май демокрацията беше проблемът, но Украйна оцелява по-добре от българската! Никой не си направи труда да провери причините. Живея тук като фореджийн от 3 години и вече открих проблема, все пак един прецедент трябва да учи българския! погледнете вашата данъчна система. той осигурява 35+% на правителството. и кой краде тези пари? вие им позволявате да крадат, защото вие крадете себе си! на немски данъкът е 17%, бизнесът осигурява уважение и добро обслужване и техният бизнес се развива добре. и българинът е мързелив. мързеливи да се уважават и твърде мързеливи да се държат като европейци! Ето, позволяваш на мафията да те осра, а после обвиняваш туристите!
0
 
 
Тези пък не се наядоха.... ХАХАХА..... ХАХАХА..... ХАХАХА..... Хората държавата превзеха, те още на ШАРЛАН И МАСЛО карат..... Добре че ония си взел ципурка да апне..... ХАХАХА..... ХАХАХА.... Смях
+2
 
 
Моли мои глупавички и тъпипки българчета! Много, ама много се радвам, че вече патешките ви кратунки започват да стоплят, че на последните избори Льотчика(червен комунист) и краварката с мюсюлманска фамилия ви го набутаха до макарите!!! Другарите се върнаха на власт след 12 години и сега наваксват! Чудя ви се! Как не проумяхте, че червените лапнаха икономическата власт още 90-те години, а тези като КИРЦАТА и ИЗМАМНИКА АСАНЧО са червени хрантутници! Слави е червен, Костов и Мики Маус(Христо ти Иванов), и те са червени, но от тези неосъществените, които ги пуснаха на Кръглата маса като Троянски коне в редиците на СДС!!! ТЪПИ СТЕ! Сега гледайте да гласувате и за Копейки....и той е скрит червен активист! Ето така се граби народ!!! През 1944 го грабиха, 60-те го грабиха пак, 90-те пак, след 2000 пак и сега отново!!! Ама много сте прости бе...овци остригани!!
0
 
 
Ха честита ни промяна.Нали скачаха миналата година на протестите, не им харесвал живота такъв, иска ли по-хубав. Даже писаха, че са се върнали от чужбина да подкрепят протестите.Малко ни се отпусна примката около врата започнахме да се чувстваме малко по-европейци ама нали искахме промяна. Трън в очите ни бе ГЕРБ ха искахме промяна получихме я. Народа не му пука защото на повечето деца им работят в чужбина и им пращат евра да закърпват положението родителите им.Да му мислят тези които са тука и децата не са им напуснали родината.Хубава промяна ни дадоха,че и още обещават боклуците им с боклуци.Осъзнай се българино.Такава ли промяна искаш или още по-добра.
0
 
 
А в Канада един идиот организирал *подкрепяща група* за правителството на Пунта Промяна.Я дайте цените от Канада,амсалаци!
Aнонимен
на 14.06.2022 г.
0
 
 
Коментаторът за северна Италия отгоре цитиран в статията не е прав - не е 800 евро средната заплата в Милано от много отдавна! С около 1000 евро отгоре е, към 1800 евро. Не са чак толкова по-високи от Рим нагоре цените и освен ги сравнявай с покупателната способност на заплатата им. Определено са много по-добри от нашите цени особено на италианските продукти като меса, сирена, паста и прочее.
+5
 
 
Промяната Продължава....сред най-голямата инфлация в Европа, ама всичко е 6, търсим 121, за да станем първи по инфлация!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Първа лига сезон 2023/24
България в еврозоната
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: