Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мъртвопиян бездомник пред жилищен вход във Варна държа майка с деца като заложници у дома
Автор: Пламена Николова 11:30 / 08.01.2021Коментари (2)663
© Varna24.bg
Читател на Varna24.bg сподели за неволите си като домоуправител след възникнала ситуация с пиян бездомник, проснат в неадекватно състояние пред входа на кооперацията им в центъра на Варна. 

"Преди няколко дни имах ситуация, в която трябваше да предприема адекватни действия като домоуправител на входа след сигнал на майка с две деца, че не могат да излязат, тъй като входната врата е преградена от мъж в безпомощно състояние, със събути панталони. Жената беше изплашена и не знаеше какво да прави, след като вече беше подаден сигнал на тел. 112. Аз също позвъних и настоях да изпратят полицейски екип. Не бях у дома, съседите ме информираха, че са дошли полицаи и са казали, че е стар познайник и според тях ще си тръгне, когато изтрезнее, както и друг път. 

Тъй като до тялото на човека е имало празно шише от спирт, а от устатата му е излизала пяна, позвъних на тел. 112 отново, този път с настояване да дойде линейка, защото не беше ясно какво е здравословното му състояние. От там отговориха, че са наясно със случая, защото полицията вече е идвала и не се налага да се намесят. 

Позвъних още веднъж на тел. 112 и този път настоятелно заявих, че ако въпросният бездомник според тях няма нужда от помощ, то ние имаме, защото не смеем да го местим и има жени и деца, които стоят като заложници по домовете си и се страхуват да го избутат и прескочат.

Тогава дежурния полицай прояви разбиране и каза, че ще прати хора да го изместят. 

Така на място са се отзовали трима униформени, които са разбудили мъжа и са го изместили някъде другаде, къде, мога само да гадая. В случая полицаите просто са проявили човещина и са ни помогнали за решаване на проблема, но този човек можеше наистина да се нуждае от медицинска помощ, а те не са медици, за да преценят това. Зная, че по принцип при подаване на сигнал за човек в безпомощно състояние на място винаги идва полиция и екип от медици. Разбирам и това, че в момента медиците ни са претоварени от работа.

Проблемът идва и от факта, че отдавна във Варна няма отрезвително, където да настаняват хора в подобно състояние и там да се прецени дали те имат нужда от допълнителна медицинска помощ, тъй като тази преценка очевидно не е работа на полицаите. 

Въпреки цялото разбиране, което проявявам, все пак трябва да е ясно коя е институцията, която може да помогне на гражданите в такава ситуация", сподели нашият читател.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.01.2021 г.
0
 
 
Моля се да не попадам в такава ситуация..Но това са институциите,които трябва да се отзоват!!!Стига с рова претоварени!Като не им харесва да се преквалифицират!Като си на поточната линия в завода и до тоалета не можеш да отидеш!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: