Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мнение за Слави: Антропология на надуваем мъжкар с изкуствен пластмасов пенис
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:06 / 15.10.2020Коментари (9)1024
©
Няколко думи и за бъдещия политик Слави Трифонов.

Да излезе Слави Трифонов на сцената на политиката е все едно някой да играе кючек в театър "Ла Скала“ в Милано. Трифонов е с его колкото Айфеловата кула, но представете си една надуваема Айфелова кула, която постоянно се надува от неговите сценаристи, които неуморно въртят опашки около него като кученца от породата "Чихуахуа“.

Гледат го в устата и му създават един нереалистично идеализиран образ, в който дори той самият понякога не вярва. Затова Трифонов от време на време подритва тези кученца, прекъсва ги безцеремонно, за да не би да кажат нещо, което той не разбира, или просто да не изпъкнат над неговите месиански прозрения. Нарцисът не обича другите да говорят – така губи нещо от собствения си образ. А целият му поглед е концентриран именно и единствено там.

Трифонов е дълбоко комплексиран човешки индивид, той е безкрайно несигурен в себе си, но за да балансира това си усещане, постоянно търси слабости в другите. Иронизира ги с навъсен поглед на фалшив Зевс, опитвайки се да ги накара да се чувстват незначителни. Неговата антропология на надуваем мъжкар, с изкуствен пластмасов пенис, рисува най-точния образ на онези постсоциалистически мутации, където бързото забогатяване, безогледното нарушаване на нормите и законите създаде уродлив идеал на успелия човек.

Национални телевизии и кабеларки започнаха да легитимират мощно избуялата простащина, да я превръщат в модел на поведение. Реклами и риалити програми показват скъпия автомобил, луксозните дрехи, агресивния сексапил като модел на реализирания човек. Там някъде се подвизава и "патриотичният“ образ на Динко от Ямбол. Зад отблъскващата и нечистоплътна демонстрация на лъскав начин на живот стои тарикатът, пичът, татуираният до ушите простак, който кара скъп мерцедес и успешно живее извън правилата.

Най-често е заобиколен от едрогърди силиконови певачки или плейметки с мозъци на колибри. Когато безумието и деградацията обхванат целия пейзаж, нормалното и безумното стават почти незабележими. Всичко се смесва в някаква жълто-кафява гама, където мегапростащината циментира и бетонира все по-големи територии.

Националната телевизия и кабеларките започнаха да легитимират мощно избуялата простащина, да я превръщат в етноиндификатор…

Трифонов, като един навъсен и морален гуру, всяка вечер излизаше с космическо самочувствие и мутренска походка на сцената на своето шоу. Бе превърнал част от националния ефир в огромна помийна яма, събираща цялото национално празнодумие, циничен хумор и тотален кич, близък до сумрачните периферии на хората от гетата.

Хуморът на шоуто бе отблъскващ, клозетен и първосигнален, а когато го забъркваха с някакви патриотични подправки, веднага се превръщаше в едно от най-отвратителните и бездарни неща, показвани някога по българската телевизия. В основата на чалга културата стои внушението, че когато си прецакан, единственото спасение да излезеш от това положение е, когато сам ти прецакаш всички останали.

Подобна мегапростащина, самохвална, самонадеяна и бездарна до смърт, може да вирее само в една социо-психологическа и културна среда, в която критериите са безкрайно размити. Чалгата и политиката са се превърнали в един общ балкански сироп, какъвто често ни показват по най-различни поводи по телевизията.

Дори Митьо Пищова, който е като един Стив Джобс сред простаците в България, ми се струва по-безобиден, защото често сам не си вярва и се смее на собствените си лъжи.

Най-опасен е самовлюбеният и самонадеян простак…

  

*Коментарът, публикуван със съкращения, е от фейсбук страницата на Петър Ангелов-Дарев е белетрист, автор на романи, есета и пиеси.

Още по темата: общо новини по темата: 2515
11.10.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
20.04.2022 »
19.04.2022 »
31.03.2022 »
предишна страница [ 1/420 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
А какво е "етноиндификатор…"??? Не е лошо разни псевдо интелектуалци преди да сеят обиди да погледант себе си. Разбира се всичко това за плешивия Славчо, въпреки че е написано от неграмотен, не значи че не е вярно.
+3
 
 
Чалгарите ще ги броим наесен, то е ясно. Ама се видя, че Слафчо и Динко имат почва у нас, и то плодородна. Това е реалността днес.
на 15.10.2020 г.
+1
 
 
Предизборното платено оплюване започна. Петър Ангелов-Дарев го познават само близките му,а Слави го гледа половин България. За жалост порочната практика на ГРОБ пак е в действие и никой опонент не може да избяга от нея.
+3
 
 
Учиндолския селянин ще си остане до веки такъв! Защо още ни занимавате със тази варена овнишка тиква не мога да разбера, той е прочетен вестник отдавана!
+3
 
 
Слави много си противен.Езика ти е по-голям от тъпата ти глава.Стар ерген,гледай си старините.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Община Благоевград има гигантска финансова дупка
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: