Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Младо семейство даде пример по човечност с благородна постъпка
Автор: Пламена Николова 13:03 / 23.04.2021Коментари (1)298
За трогателна история с щастлив край научи Varna24.bg. Младо семейство от Варна, което живее в София, спаси от сигурна смърт две новородени улични кученца, захвърлени в кална локва.

Историята е от преди около месец, когато варненката разхождала домашния си любимец в столичен парк.

"Излязохме на разходка с нашето куче и с детето в близкия парк. Валеше дъжд, беше мрачно и студено време. Бързахме да се приберем, за да не настине детето. В този момент чух тихо скимтене. Огледах се и в началото не успях да разбера откъде идва звукът. Бях на път да подмина, когато тръгнах да заобикалям огромна локва. Бях втрещена, когато видях, че именно в локвата, потънали в кал до уши трепереха две паленца, едва прогледнали. Измъкнах ги от там, бяха премръзнали и бавноподвижни. Не зная колко време са стояли там и кой ги беше захвърлил, но животинчетата бяха на ръба на смъртта. Завих ги в дрехата си и забързахме към квартирата. След като се прибрахме ги изкъпах. Пратих съпруга си до най-близкия зоомагазин, за да купи подходяща за бебета храна. Нашето куче тутакси влезе в ролята на майка и започна да ги ближе и закриля.

Зарадвах се, когато видях, че мъничетата живнаха и добиха сила и смелост. На следващият ден ги заведохме на ветеринарен лекар, за да им постави ваксина. Мина време, кученцата поотраснаха и стъпиха на крака. Тогава направих снимки и ги пуснах във фейсбук за осиновяване. С нас се свърза момиче от друг град, което наскоро е загубило каракачанката си. То каза, че за него няма никакво значение дали кученцето е породисто или не, че ще го отгледа с голяма любов. Зарадвахме се много, че има такива сърцати хора. Скоро след това се обадиха други мили хора и дойдоха, за да осиновят и второто паленце", разказа младата майка, дала прекрасен пример на дъщеричката си по човечност и благородство. 

По сходен начин младите хора от Варна преди около 8 месеца са открили и осиновили домашния си любимец. Макар и на квартира, макар и в тежък за тях момент, когато покрай пандемията остават без работа с малко дете, те попаднали на обява за осиновяване на малко кученце, системно малтретирано от стопанина си. Научили за него от софиянка, която взела от агресивен алкохолик кученцето, смесица между хъски и улично куче. Жената пуснала снимка в социалната мрежа. Семейството решило, че ще даде дом и грижа на животинчето, което днес им се отплаща с безрезервна вярност и любов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: