Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Младежите от поколение Z се държат подобно на ураган на работното място
Автор: Десислава Томева 15:11 / 26.03.2024Коментари (0)839
©
В епоха, където технологията играе решаваща роля, а амбициите са високи, младите от поколението Z смело влизат на сцената, променяйки лицето на работната среда и въвеждайки нови подходи към трудовия процес. Подобно на ураган, тези младежи демонстрират решителност, за да променят света около себе си в съответствие със своите уникални ценности и възгледи.

През 2023 година, на конференцията Gen Z Revolution, организирана от Leader Academy, бе представено най-голямото изследване за поколението Z и техните перспективи по отношение на работното място в България. В проучването участваха 1232 младежи от цялата страна, които активно споделиха своите мнения и очаквания за бъдещето на пазара на труда. Резултатите от изследването представляват интересни данни, които са от решаващо значение за разбирането на нуждите и предпочитанията на поколението Z, съобщават от Leader Academy.

Кои са Gen Z?

Поколението Z са младежи на възраст между 16 и 25 години, които се отличават с желание за независимост, гъвкавост и свобода. Те са изключително продуктивни, когато им се предостави възможността да работят където и както искат, като работата им трябва да им донесе удовлетворение и стойност.

Според изследването, 45,7% от младежите са склонни да напуснат своето работно място поради ниско заплащане, като на второ и трето място се нареждат проблеми с колегите и високите нива на стрес.

В отговор на въпроса за предпочитаното работно време по време на стажа, 33,7% от младежите са изразили предпочитание към гъвкаво работно време, което включва и уикендите, като следващо по предпочитание е половин работен ден. От друга страна, по отношение на възнаграждението в началото на кариерния път, 45% отговарят, че очакват заплащане в диапазона между 1200 и 1700 лева. Тези данни подчертават необходимостта работодателите да са наясно с предпочитанията на поколението Z и да адаптират предлаганите условия, за да привлекат и задържат талантите в своите организации.

Leader Academy стартира второ издание на Националната кампания "100-те изгряващи звезди 2024“.

Кампанията има за цел да открие и подкрепи 100 амбициозни и мотивирани младежи на възраст между 16 и 25 години от цяла България. Успешните участници ще бъдат наградени със стипендии за кариерна акселерираща програма, които включва разнообразни възможности за развитие и обучение.

Програмата предлага широк спектър от кариерни възможности, включително кариерни консултации, онлайн методология за идентифициране на кариерния потенциал, лидерски уъркшопи, стажантска програма и 7-дневен Bootcamp. Освен това, успешно завършилите стажантската програма имат възможност за менторинг, пълна стипендия за Bootcamp, кариерно профилиране и сертификат за проведен стаж.

Talent Factory Digital Express е част от 1-годишната акселерираща програма и предоставя възможност за използване на психологически тестове и инструменти, които помагат на потребителя да се запознае със себе си и да създаде Личностен Кариерен Профил. Разработен след 6-годишни изследвания и продължаващ да се подобрява, Talent Factory Digital Express помага на участниците да идентифицират талантите си, да формират визия, ценности и лична мисия. Също така, платформата обединява мотивирани младежи от цяла България, предоставяйки им възможност да влязат в общност от таланти, достъпна за компании, които търсят бъдещи изгряващи звезди. Успешното завършване на Talent Factory Digital Express осигурява и достъп до Talent Factory Camp, където участниците могат да преминат стаж или да започнат свой собствен бизнес.

Процесът на кандидатстване за участие в кампанията "100-те изгряващи звезди 2024" вече е стартиран, като младежите могат да бъдат номинирани и от техни приятели. На 27 април ще се проведе конференцията "Gen Z революция" и награждаване на 100-те изгряващи звезди на България за 2024 година.

 

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: