Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Млада жена почина в болница в Пловдив
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:50 / 29.05.2023Коментари (6)361
©
Майка твърди, че 27-годишната ѝ дъщеря Елисавета е починала в болница Пловдив, след като не е получила адекватна спешна помощ. По думите ѝ санитарка се опитала да направи сърдечен масаж на пациентката, защото не могла да открие дежурното медицинско лице, посочва NOVA.

"Дъщеря ми беше приета за лечение на 9 май, защото беше много отпаднала, със силно обезводняване. След преглед в спешен кабинет се реши, че трябва да се лекува в Инфекциозна клиника. Там остана 5-6 дни и общото ѝ състояние се подобри. Беше си много добре, дори се чудихме какво още прави в болницата", обясни Цеца Станева.

Във фаталния ден майката на жената била на посещение при нея, но заради спецификите на отделението - видяла дъщеря си през прозореца. "Вътре се чу някакъв страшен шум. Санитарката влезе и започна да я вика по име, но тя не реагираше. Започна да звъни по телефоните и да казва, че не може да намери този и онзи. Влязохме в стаята ѝ - дъщеря ми беше паднала, обляна в кръв, в безпомощно състояние. Санитарката ѝ оказваше първа помощ. Там нямаше медицински лица", добави родителят.

Според Станева именно отсъствието на лекари е довело до смъртта на 27-годишната жена. "След около 10-15 минути дойде линейка от КАИЛ. Тя се движеше все едно е на парад - без сигнализация. Докторите вървяха все едно са на разходка. Влязоха, забавиха се доста. Качиха обратно носилката и си заминаха. Ние останахме навън да чакаме. Никой нищо не казваше. След около час дойде автомобил на охранителна частна фирма. Оказа се, че са дошли да пазят лекарите и сестрите. След около 5 минути излязоха 7-8 човека, за да ни кажат, че не са успели да възстановят сърдечната ѝ дейност", посочи майката на жената, като уточни, че не са проявявали агресия.

Станева коментира, че е разговаряла със зам.-директор на болницата, който не бил учуден от факта, че не е имало медицинско лице. "Никой не знае каква е била причината за припадъка. Нямаше алергии към лекарства, по принцип беше здраво момиче. Имаше синдром на Хашимото, но всеки казва, че не е причина за фаталния край", добави тя.

От УМБАЛ "Свети Геопги" обясниха, че 27-годишната жена е починала от усложнения на "основното си заболяване - кардиомиопатия". Допълват, че при внезапното падане незабавно е започнала кардиопулмоналната ресусцитация, съвместно с екип на Клиниката по анестезиология, а санитарката е била пряк свидетел.

"Никой не ни е говорил за кардиомиопатия. Или пък за някакво заболяване на сърцето. Тя никога не е имала болно сърце", категорична е майката на починалата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 29.05.2023 г.
0
 
 
Спасиха ми живота там, м малко като животно ме гледаха и си правех компания с хлебарките в стаята ... но съм жив.
0
 
 
УМБАЛ "Свети Георги" е най-неадекватната болница в Пловдив. На абсолютно никой, като започнеш от санитарките, доктори, директори и т.н не му пука за нищо и никой и, основната причина да са там е, за да отчетат 'дейност', да върви заплатата. Ако на някой някога му се наложи да бъде приет там по спешност, господ да му е на помощ.... Ще го изкарат че е болен от неща които дори не сте чували.Елементарни човешки отношения липсват при абсолютно всички но, господ гледа и си знае работата. Ако можете, бягайте далеч от тази 'болница'.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Световна черна хроника
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: