Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Млад мъж изтегли бърз кредит и се забави с първата вноска, обясни какво му се е случило
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:34 / 30.11.2022Коментари (6)265
©
Все повече задлъжняваме. Българската народна банка отчита ръст на необслужените бързи кредити. В края на септември тази година те са с 23% повече спрямо 2021 година. Сумата на необслужените бързи кредити за периода е над 346 милиона лева.

В годината с рекордна инфлация небанковите кредитни институции са отпуснали 807 милиона лева повече заеми, отколкото през 2021 година.

Над 2/3 от бързите кредити са изтеглени от домакинствата, а близо 96% са с цел "потребление“. Най-често задълженията са със срок на погасяване 5 години.

От съображение за сигурност скриваме самоличността на този човек - един от многото, които влизат в спиралата на бързите кредити.

"Посегнах към бързите кредити, може би от глупост. Стигна се дотам, че не можех да обслужвам вноските. Взимах един кредит, за да върна друг и така се завъртях с над 10 бързи кредита“, споделя той пред bTV.

Последно мъжът тегли 1500 лева. Остава без работа и се забавя още с първата вноска. Започват обаждания и посещения от кредиторите.

"Непознати лица дойдоха в жилищния вход на етажа, разлепиха с лепенки цялата входна врата на съседа по погрешка, а не моята. И квадратен сантиметър да няма на нея, написаха моето име и думата "забава“.

Мъжът търси съдействие и в полицията, а специалисти съветват, ако прибегнем до бърз кредит да теглим малка сума.

"Ако изтеглим 300-400 лева ние ги връщаме още на първата заплата или максимум на втората. Бързите кредити, освен че се теглят бързо, трябва и да се върнат бързо“, съветва кредитният консултант Тихомир Тошев.

В кредитната спирала влизат предимно млади хора, отчитат експерти.

"Първото нещо е да се свържем с кредитора си и да разберем какви са възможностите да отсрочим заема си, за да догорим по-ниска вноска, която в момента ние поносима“, коментира Райна Миткова-Тодорова, председател на Асоциацията за управление на вземанията.

Експертите съветват да се внимава с харчовете по време на празници, тъй като тогава кредитните институции отчитат бум на търсенето






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Едно време, на който и да му поискаш пари ти даваше..... После спряхте да ги връщате, като си искаха хората парите се изпокарвахте, даже ги карате, да се чувстват виновни, че си искат ТЯХНИТЕ пари..... ОНЕЗИ СЕ УСЕТИХА, НАПРАВИХА ФИРМИТЕ, ВИЕ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ПАК ТАКА ЩЕ Е КАРАТЕ..... И ХОП....... ПАДНАХТЕ В КАПАНА..... НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА, СЛЕД КАТО ЗНАЯТ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНАТ..., ЗАЩО НЕ ГИ ВРЪЩАТ????? ПОДПИСВАШ ДОГОВОР, ЗНАЕШ УСЛОВИЯТА И ПАК РЕВЕШ..... ЧАК ТУК ЗАНИМАВАШ ХОРАТА..... АМА СИГУРНО ТЕЛЕФОНА ТИ Е АЙФОН, КАРАШ 25 ГОДИШНО БМВ..... ИСКАШ НЯКАКВА СИ НИКАКВИЦА ДА ТЕ ХАРЕСА!!!!! КАТО НЯМАШ ПАРИ, ЩЕ РАБОТИШ 2 РАБОТИ, 1 МЕСЕЦ НЯМА ДА ИЗЛИЗАШ, И ЩЕ СЪБЕРЕШ 500 ЛЕВА...... ТОЗИ НЕ Е ЗА РАЗЛЕПВАНЕ, А ЗА ЦЯЛА ФАСАДА С НАДПИС ЧЕ Е ПЕДАЛЛ, КОЙТО ВЗИМА ПАРИТЕ НА ХОРАТА, ЗА ДА ЖИВЕЕ И ДА СЕ ПРАВИ НА ТЕЖКАР ПРЕД ДРУГИТЕ.... ГЛУПАК
+7
 
 
Тези бързи кредити трябва не да се закрият, а да се ЗАБРАНЯТ.....
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: